Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.3 °C 31%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κίνα: Επίδειξη δύναμης στην Ερυθρά Θάλασσα - Στοχοθέτησαν με λέιζερ γερμανικό αεροσκάφος
Ημερομηνία: 8/7/2025, 20:40 - Εμφανίσεις: 8



Συναγερμός σήμανε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις στοχοθέτησαν με λέιζερ γερμανικό αεροσκάφος το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του πληρώματος και να διακοπεί η επιχείρηση.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Κινέζο πρεσβευτή στο Βερολίνο για εξηγήσεις κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» κίνηση.

Πολεμικό πλοίο της Κίνας στοχοποίησε με λέιζερ γερμανικό αεροσκάφος Το συμβάν έλαβε χώρα στις αρχές Ιουλίου κοντά στις ακτές της Υεμένης κατά την διάρκεια πτήσης ρουτίνας στο πλαίσιο της επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα γερμανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος «τυφλώθηκε» από κινεζικό πλοίο με λέιζερ, ενώ πετούσε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Για προληπτικούς λόγους, η πτήση ακυρώθηκε και το αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του, στο Τζιμπουτί.

«Τύφλωσαν» το «ιπτάμενο μάτι» Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου ‘Άμυνας το αεροσκάφος με την πλατφόρμα πολλαπλών αισθητήρων (MSP) αξιοποιείται ως «ιπτάμενο μάτι» για την θαλάσσια επιτήρηση στην περιοχή και «δέχθηκε επίθεση χωρίς αιτία και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε επαφή κατά την διάρκεια της επιχείρησης».

Το συγκεκριμένο κινεζικό πλοίο μάλιστα, διευκρίνισε (Bild) ο εκπρόσωπος, είχε ήδη εντοπιστεί πολλές φορές στην περιοχή.

Το 2018 Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κινεζικός στρατός κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί λέιζερ εναντίον των δυτικών δυνάμεων, μια κίνηση που θα μπορούσε να τυφλώσει προσωρινά τους πιλότους και να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το 2018, το αμερικανικό πεντάγωνο κατηγόρησε τους Κινέζους ότι χρησιμοποίησαν λέιζερ στρατιωτικού τύπου εναντίον αμερικανών πιλότων που επιχειρούσαν από την αμερικανική βάση στο Τζιμπουτί, η οποία χρησιμοποιείται για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην ανατολική Αφρική και την Υεμένη.

Η Κίνα άνοιξε μια ναυτική βάση στο Τζιμπουτί το 2017...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.3 °C 31%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies