Ινδονησία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου Λάκι-Λάκι -Εκτοξεύθηκε τέφρα σε ύψος 18 χλμ - Ακυρώσεις πτήσεων Ημερομηνία:
7/7/2025, 20:12 - Εμφανίσεις: 11
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ινδονησία μετά από νέα ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι-Λάκι, στο τουριστικό νησί Φλόρες.
Το ηφαίστειο εκτόξευσε ένα πολύ μεγάλο σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας σε ύψος περίπου 18 χιλιομέτρων, προκαλώντας χάος στις αερομετακινήσεις και ανησυχία στους κατοίκους.
Η έκρηξη κατεγράφη στις 11:05 τοπική ώρα (06:05 ώρα Ελλάδας), χωρίς να έχουν αναφερθεί έως τώρα τραυματισμοί ή ζημιές και απώλειες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Σημειώθηκε έκρηξη του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι-Λάκι (…) εκτοξεύοντας τέφρα που παρατηρήθηκε να φτάνει σε ύψος περίπου 18.000 μέτρων πάνω από την κορυφή», δήλωσε η υπηρεσία ηφαιστειολογίας της Ινδονησίας.
Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν Δεκάδες πτήσεις από και προς το Μπαλί ακυρώθηκαν, επηρεάζοντας χιλιάδες ταξιδιώτες.
Για την ακρίβεια, ακυρώθηκαν 24 πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Ahmad Syaugi Shahab.
Αρκετές αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις προς Λαμπουάν Μπάτζο (στο Φλόρες), Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα επιβεβαίωσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις.
Μεταξύ αυτών: Virgin Australia, Jetstar Airways και AirAsia Indonesia.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Παρά τις ακυρώσεις, ο διευθυντής του αεροδρομίου διευκρίνισε ότι «η εξάπλωση της ηφαιστειακής τέφρας δεν έχει επηρεάσει άμεσα τον εναέριο χώρο του Μπαλί».
Οι αρχές προειδοποιούν ότι το επίπεδο ενεργοποίησης του ηφαιστείου παραμένει πολύ υψηλό, με συνεχείς εκρήξεις και δονήσεις.
Οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν κάθε δραστηριότητα σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων και να φορούν μάσκες για προστασία από την τέφρα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Όταν το Λάκι-Λάκι είχε εκραγεί ξανά Το Λάκι-Λάκι, που σημαίνει «άνδρας» στα ινδονησιακά, είναι δίπλα σε άλλο ηφαίστειο, το Περεμπουάν («γυναίκα»), πιο ψηλό αλλά λιγότερο ενεργό.
Τον Ιούνιο και τον περασμένο Νοέμβριο το Λεβοτόμπι είχε παρουσιάσει ξανά έντονη δραστηριότητα, προκαλώντας το...