Χεζμπολάχ: Ο επικεφαλής της αποκλείει πιθανότητα η οργάνωση «να συνθηκολογήσει» με την απειλή του Ισραήλ Ημερομηνία:
Σήμερα 6/7/2025, 14:48 - Εμφανίσεις: 12
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Ναΐμ Κασέμ σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ότι η οργάνωσή του, η οποία αποδυναμώθηκε σημαντικά από τον πόλεμο με το Ισραήλ, δεν θα «συνθηκολογήσει» ούτε θα παραδώσει τα όπλα της, παρά την έντονη πίεση που αντιμετωπίζει για να αφοπλιστεί.
Ο Ναΐμ Κασέμ διαδέχθηκε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή «Η απειλή δεν θα μας κάνει να συνθηκολογήσουμε (…) δεν θα αφήσουμε κανέναν σήμερα να μας πει να μαλακώσουμε τις θέσεις μας (…) να παραδώσουμε τα όπλα μας», δήλωσε ο Ναΐμ Κάσεμ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα το οποίο μεταδόθηκε σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, για τον εορτασμό της σιιτικής θρησκευτικής γιορτής Ασούρα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Δείτε σχετικό βίντεο: Hezbollah’s Secretary-General Sheikh Naim Qassem states that the Lebanese resistance movement is ready for both peace and defense simultaneously.
Follow: https://t.co/mLGcUTS2ei pic.twitter.com/GYCyE3Najggoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); — Press TV 🔻 (@PressTV) July 6, 2025 Αναμένεται η απάντηση των λιβανέζικων αρχών στο αίτημα για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ Όπως τονίζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, αύριο Δευτέρα πρόκειται να βρεθεί στη Βηρυτό ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Τομ Μπαράκ και οι λιβανέζικες αρχές πρόκειται να του διαβιβάσουν την απάντησή τους στο αίτημά του να αφοπλιστεί η σιιτική οργάνωση ως το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με επίσημη πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο Ναΐμ Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη, να σταματήσει τις επιθέσεις του (…), να απελευθερώσει τους Λιβανέζους κρατούμενους».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ο Κάσεμ ζήτησε εξάλλου να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση των περιοχών που καταστράφηκαν από τον πόλεμο που έλαβε τέλος τον Νοέμβριο.