Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
22.1 °C 56%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΕΦΚΑ: Έρχεται ρύθμιση οφειλών α λα καρτ
Ημερομηνία: 4/6/2025, 06:48 - Εμφανίσεις: 12



Ρύθμιση οφειλών α λα καρτ, με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών, σε συνάρτηση με το προφίλ του οφειλέτη, προωθεί το υπουργείο Εργασίας μετά και την έκρηξη των οφειλών προς το ΚΕΑΟ που αγγίζουν τα 50 δισ.

ευρώ! Ειδικότερα, ο ΕΦΚΑ θα διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί εντός διμήνου για την επιλογή ιδιωτών – εισπρακτικών εταιρειών και στη συνέχεια θα φέρει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η αποπληρωμή των οφειλών θα γίνεται με βάση το προφίλ του οφειλέτη.

Σήμερα ούτε ο ΕΦΚΑ ούτε το ΚΕΑΟ μπορούν να εφαρμόσουν ρυθμίσεις χρεών σε ατομικό επίπεδο Η διαδικασία αυτή αποφασίστηκε καθώς οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ εγκαταλείπουν σωρηδόν τον διακανονισμό που είχαν συνάψει.

Η «φυγή» αυτή αποδίδεται από τις ρυθμίσεις στο υψηλό κόστος εξυπηρέτησής της με ταυτόχρονη την πληρωμή των τρεχουσών εισφορών.

Πολλοί οφειλέτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή και προτιμούν να εγκαταλείψουν τη ρύθμιση για να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές και να μη δημιουργούν νέο χρέος.

Στην έλλειψη δυνατότητας για πληρωμή συμβάλλει και το επιτόκιο ρύθμισης που επιβαρύνει την τελική ρυθμιζόμενη οφειλή κατά 5,5%.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Επισημαίνεται ότι με τη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα παρέχεται η δυνατότητα στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) να προβαίνει σε ανάθεση εκτέλεσης υπηρεσιών σε νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού δικαίου αναφορικά με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, το μητρώο οφειλετών, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση δράσεων για την επίτευξη των σκοπών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Δεν προβλέπεται καμία εμπλοκή των ιδιωτών στην είσπραξη των χρεών, καθώς η αρμοδιότητα αυτή παραμένει στο ΚΕΑΟ.

Τα έσοδα που εισπράττει κάθε χρόνο το ΚΕΑΟ από ληξιπρόθεσμα χρέη κινούνται κοντά στα 2 δισ.

ευρώ.

Ο πήχης, με τη σύμπραξη των ιδιωτών, θα μπορούσε να ανέβει ακόμα και στα 4 δισ.

ευρώ, όπως εκτιμούν στελέχη του ΕΦΚΑ.

Για το 2025 η εκτίμηση είναι ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 1,82 δισ.

ευρώ.

Το νέο πλα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
22.1 °C 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies