Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε οιίκους μόδας - H Cartier τελευταίο θύμα Ημερομηνία:
3/6/2025, 15:56 - Εμφανίσεις: 26
Οι κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλες εταιρείες ρούχων και μόδας συνεχίστηκαν με εισβολή στο δίκτυο του οίκου Cartier, ο οποίος ενημέρωσε τους πελάτες της ότι προσωπικά δεδομένα τους κατέληξαν στα χέρια χάκερ.
Η γνωστή εταιρεία, της οποίας τα κοσμήματα έχουν φορέσει διασημότητες όπως η Τέιλορ Σουίφτ, η Αντζελίνα Τζολί και η Μισέλ Ομπάμα, τονίζει στο email ότι «μη εξουσιδοτημένα πρόσωπα απέκτησαν προσωρινή πρόσβαση στο σύστημά μας».
Στην επίθεση υποκλάπηκαν «περιορισμένες πληροφορίες πελατών», όπως διευθύνσεις ταχυδρομείου και χώρες διαμονής, δήλωσε το μήνυμα που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στα δεδομένα αυτά «δεν περιλαμβάνονται κωδικοί πρόσβασης, λεπτομέρειες πιστωτικών καρτών ή άλλες τραπεζικές πληροφορίες» διαβεβαίωσε ο οίκος, ο οποίος δήλωσε ακόμα ότι συνεργάζεται με τις αρχές και «κορυφαίους εξωτερικούς ειδικούς κυβερνοασφάλειας».
Ακόμα, η βρετανική αλυσίδα Marks & Spencer προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση του Απριλίου, η οποία εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 300 εκατομμύρια λίρες σε χαμένες πωλήσεις.
Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε τον περασμένο μήνα και ο οίκος Dior, από τον οποίο κλάπηκαν μη οικονομικά δεδομένα πελατών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ακόμα, η γαλλική εταιρεία μόδας The North Facce έστειλε email με το οποίο ενημέρωσε ορισμένους πελάτες της ότι τον περασμένο μήνα υπέστη κυβερνοεπίθεση «μικρής κλίμακας».
Όπως δήλωσε το BBC, οι χάκερ χρησιμοποίησαν κωδικούς που είχαν κλαπεί σε προηγούμενη κυβερνοεπίθεση, ελπίζοντας ότι οι ίδιοι κωδικοί χρησιμοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς.
Κυβερνοεπίθεση δήλωσε ότι δέχτηκε τον περασμένο μήνα και το λονδρέζικο πολυυποκατάστημα Harrods....