Αυστραλία: Δύο νεκροί και 50.000 εγκλωβισμένοι λόγω πλημμυρών Ημερομηνία:
Σήμερα 22/5/2025, 14:20 - Εμφανίσεις: 21
Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στην ανατολική Αυστραλία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κρις Μινς.
«Καιρό έχουμε να δούμε τέτοια πλημμύρα» Η αστυνομία ανέσυρε δύο πτώματα από τα νερά των πλημμυρών στην αγροτική περιφέρεια Μιντ Νορθ Κόουστ, περίπου 400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σίδνεϊ, διευκρίνισε η πηγή αυτή.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σε ορισμένα μέρη, έπεσαν πάνω από τις μισές βροχές που σημειώνονται το χρόνο σε διάστημα μόνον τριών ημερών, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της τοπικής κυβέρνησης.
«Οφείλω επίσης να πω ότι προετοιμαζόμαστε και για άλλα άσχημα νέα τις επόμενες 24 ώρες.
Αυτή η φυσική καταστροφή είναι τρομερή γι’ αυτήν την κοινότητα», επισήμανε ο Μινς.
Δείτε σχετικό βίντεο:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Australia: New South Wales is grappling with some of the worst flooding in living memory.
The city of Taree is practically underwater, with 48,000 people cut off, potentially for weeks – 7 Newspic.twitter.com/X5fh3q95Ts — Volcaholic 🌋 (@volcaholic1) May 21, 2025 Σκαρφάλωσαν σε στέγες για να γλιτώσουν Κάτοικοι αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν στις στέγες για να γλιτώσουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες σημείωσαν ότι απέστειλαν ελικόπτερα, σκάφη και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στο πλαίσιο εκτεταμένης αποστολής έρευνας και διάσωσης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η πόλη Κέμπσι, που είναι σε αγροτική περιοχή στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στο Μπρίσμπεϊν και το Σίδνεϊ, βρέθηκε περικυκλωμένη από τα νερά χωρίς να έχει προηγουμένως προειδοποιηθεί, δήλωσε η δήμαρχος Κίνε Ρινγκ στο AFP.
«Οι βροχές είναι καταρρακτώδεις και κάθε φορά που βρέχει, αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί», συμπλήρωσε.
Η Ρινγκ επισήμανε επίσης ότι πάνω από 20.000 άνθρωποι έχο...