Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
26.3 °C 34%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ενοίκια: Με διψήφιο ποσοστό «τρέχει» ο πληθωρισμός - Πιέσεις στον τομέα της στέγασης
Ημερομηνία: Σήμερα 22/5/2025, 08:00 - Εμφανίσεις: 18



Εκρηκτικό εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα της στέγης για χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα εξαιτίας της εκτόξευσης της τιμής στα ενοίκια και της αγοράς κατοικίας, σε συνάρτηση με τους χαμηλούς μισθούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η ενοικίαση τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί για πολλούς δύσκολο «σπορ».

Οι τιμές τραβούν συνεχώς την ανηφόρα ενώ όσοι ψάχνουν να μισθώσουν ακίνητο τις χαρακτηρίζουν εξωπραγματικές ακόμα και για παλιά μικρά σπίτια.

Το στεγαστικό είναι πρόβλημα που διαρκώς οξύνεται επηρεάζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, νέους εργαζόμενους και οικογένειεςgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αν και τα ενοίκια παραμένουν χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ του 2011, κατέγραψαν σημαντική άνοδο το 2025, φτάνοντας τους δείκτες στο 109,7 (με έτος βάσης 2007=100), έναντι 99,9 το 2024.

Οι τιμές των ενοικίων τραβούν συνεχώς την ανηφόρα Ραγδαία αύξηση των ενοικίων Την έντονη ανησυχία της για την εκρηκτική άνοδο εκφράζει η Morgan Stanley, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, παρά τη γενικά θετική εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.

Αν και ο πληθωρισμός έχει μειωθεί (προβλέψεις για 2,1% το 2025 από 2,7% το 2024) υπάρχουν κατηγορίες που προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Για παράδειγμα, ο πληθωρισμός στα ενοίκια εξακολουθεί να αυξάνεται, φτάνοντας το 10,5% (εν συγκρίσει με 2,9% στην Ευρωζώνη).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ο πληθωρισμός στα ενοίκια κατοικιών έτρεξε με 10,8% τον Απρίλιο του 2025.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Υπενθυμίζεται εδώ ότι περίπου το 35% των νοικοκυριών στην Ελλάδα είναι ενοικιαστές.

Δεδομένα από το 2015 (τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα) για τις δαπάνες ανά εισοδηματική κλίμακα δείχνουν ότι τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα δαπανούν τουλάχιστον το 22% του διαθέσιμου εισοδήματός τους σε ενοίκιο.

Το στεγ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
26.3 °C 34%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies