Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
16.2 °C 39%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Καταγγελία διάσημων του κινηματογράφου για τη Γάζα
Ημερομηνία: Σήμερα 14/5/2025, 07:08 - Εμφανίσεις: 7



Σε μια συγκλονιστική παρέμβαση, 380 προσωπικότητες από τον χώρο του διεθνούς κινηματογράφου –ανάμεσά τους οι Πέδρο Αλμοδόβαρ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Κώστας Γαβράς και Μαρκ Ράφαλο– καταγγέλλουν ανοιχτά τη «γενοκτονία» που «συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας» και παράλληλα επισημαίνουν με έντονο ύφος τη σιωπή και την απάθεια που, όπως υποστηρίζουν, «επικρατεί στον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κόσμο απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα».

Το άρθρο τους δημοσιεύθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου στην εφημερίδα Libération, λίγες ώρες πριν την έναρξη του 78ου Φεστιβάλ των Καννών.

Σκοπός τους, όπως δηλώνουν, είναι να σπάσουν τη σιωπή και να καλέσουν τον κόσμο της τέχνης να πάρει θέση απέναντι σε όσα εκτυλίσσονται στη Γάζα.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σιωπούμε ενώ στη Γάζα διαπράττεται γενοκτονία», γράφουν με τόνο απόγνωσης και αγανάκτησης.

«Γιατί αυτή η σιωπή;», διερωτώνται, μιλώντας στους συναδέλφους τους αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το κείμενο περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά που αναδεικνύουν τη βιαιότητα της κατάστασης.

Ανάμεσά τους, η περίπτωση της 25χρονης Παλαιστίνιας φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασούνα, η οποία σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στις 16 Απριλίου, μαζί με δέκα μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσα στους οποίους και η έγκυος αδερφή της.

Η Χασούνα ήταν κεντρικό πρόσωπο στο ντοκιμαντέρ Put Your Soul on Your Hand and Walk, το οποίο πρόκειται να προβληθεί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών, γεγονός που καθιστά την απώλειά της ακόμα πιο συμβολική και τραγική.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Το άρθρο αναφέρεται και στον Παλαιστίνιο σκηνοθέτη Χαμντάν Μπαλάλ, συνδημιουργό του ντοκιμαντέρ No Other Land, το οποίο απέσπασε Όσκαρ ντοκιμαντέρ τον Μάρτιο του 2024.

Ο Μπαλάλ φέρεται να υπήρξε θύμα βίαιης επίθεσης από Ισραηλινούς εποίκους και στη συνέχεια να απήχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις, προτού τελικά απελευθερωθεί χάρη σε διεθνείς πιέσεις.

Η υπόθεση του προκάλεσε τεράστια αναστάτωση ακόμα και στο εσωτερικό της Ακαδημίας των Όσκαρ, η οποία, ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
16.2 °C 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies