Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
19.2 °C 55%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Είναι τελικά το κόκκινο κρασί πιο υγιεινό από το λευκό;
Ημερομηνία: 17/3/2025, 11:52 - Εμφανίσεις: 98



Το αλκοόλ – και συγκεκριμένα η αιθανόλη στα αλκοολούχα ποτά – μεταβολίζεται σε ουσίες που προκαλούν βλάβες στο DNA, συμβάλλοντας στον κίνδυνο καρκίνου.

Είναι ενδεικτικό και αξιοσημείωτο ότι μόνο το 2020 η κατάχρηση αλκοόλ ήταν «ένοχη» για περισσότερες από 740.000 περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως (4,1% επί του συνόλου των περιπτώσεων καρκίνου).

Πώς εξηγείται η «δημοφιλία» του κόκκινου κρασιού Παρότι τα αλκοολούχα ποτά συγκαταλέγονται στην ομάδα 1 των καρκινογόνων παραγόντων, γεγονός που σημαίνει ότι έχει αποδειχθεί η καρκινογόνος επίδρασή τους στους ανθρώπους, αποτελεί συχνή και κοινή αντίληψη ότι δεν είναι όλα τα είδη αλκοόλ ίδια.

Ιδίως το κόκκινο κρασί θεωρείται ως η πιο υγιεινή επιλογή και η κατανάλωσή του αυξάνεται παγκοσμίως.

Η ιδιαίτερη «δημοφιλία» του ίσως πηγάζει από τη διαδεδομένη άποψη ότι τα υψηλά ποσοστά ρεσβερατρόλης – ενός αντιοξειδωτικού με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες – που περιέχει έχουν προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο.

Η πρώτη του είδους της μετα-ανάλυση Τώρα ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν διεξήγαγαν μια μετα-ανάλυση μελετών – την πρώτη του είδους της –  ώστε να βρουν πού είναι η αλήθεια στη μεγάλη και συχνά αντικρουόμενη βιβλιογραφία αναφορικά με τη σύνδεση του κόκκινου αλλά και του λευκού κρασιού με τον καρκίνο.

«Επιχειρώντας να κατανοήσουμε καλύτερα την πιθανή επίδραση της κατανάλωσης κρασιού στον κίνδυνο καρκίνου διεξαγάγαμε μια ενδελεχή μετα-ανάλυση με κύριο στόχο να ανακαλύψουμε αν το κόκκινο κρασί αποτελεί πράγματι μια υγιεινότερη επιλογή σε σύγκριση με το λευκό» δήλωσε η Γιουνγκούνγκ Τσο, κύρια συγγραφέας της μελέτης η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrients», αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Δερματολογίας στο Μπράουν και προσέθεσε: «Η ανάλυσή μας περιέλαβε τις περισσότερες δυνατές δημοσιευμένες επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες εξερευνούσαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου και λευκού κρασιού και του κινδύνου για καρκίνο».

Για την ακρίβεια οι ερευνητές ανέλυσαν 42 έρευνες παρατήρη...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
19.2 °C 55%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies