Οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν πιο υγιείς είθισται να αλλάζουν απότομα τη διατροφή τους, με αποτέλεσμα να «καίνε» την προσπάθειά τους μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα.
Μιλώντας στους New York Times, η Aimee Tritt, που διδάσκει διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στη Μινεάπολη, επισημαίνει: Αν σας έχει συμβεί αυτό, να ξέρετε ότι αποτύχατε μόνο και μόνο επειδή ο στόχος που είχατε θέσει ήταν προβληματικός.
Προχωρήσατε πολύ επιθετικά».
Ο ειδησεογραφικός κολοσσός ρώτησε δέκα ειδικούς στη διατροφή και παραθέτει τις συμβουλές τους, που ενδεχομένως ταιριάζουν σε διαφορετικούς ανθρώπους αλλά μέσα σε αυτές πιθανώς θα ξεχωρίσετε κάποια ή κάποιες που σίγουρα θα ήταν δυνατόν να βελτιώσουν και τη δική σας υγεία.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα όσπρια Τα όσπρια είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και μια σειρά από άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Ένα φλιτζάνι φασόλια, για παράδειγμα, παρέχει περίπου 16 γραμμάρια πρωτεΐνης και φυτικών ινών, καθώς και άφθονο σίδηρο και μαγνήσιο.
Επιπλέον, η έρευνα έχει δείξει ότι η αντικατάσταση του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος με φυτικές πρωτεΐνες θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Μειώστε τα αναψυκτικά Εάν καταναλώνετε τακτικά αναψυκτικά με ζάχαρη, ενεργειακά ποτά, ροφήματα καφέ ή κοκτέιλ, ο περιορισμός τους θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Προσθέστε λαχανικά σε όλα τα φαγητά Οι περισσότεροι ενήλικες δεν καταναλώνουν αρκετά λαχανικά, επομένως χάνουν τα αντιοξειδωτικά, τις αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, τις φυτικές ίνες και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους.
Για να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών, αναζητήστε τρόπους να τα προσθέσετε σε διαφορετικά είδη γευμάτων.
Καταναλώστε λιγότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα Οι ερευνητές έχουν συνδέσει τα υπερεπεξερ...