Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
5 °C 66%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γκίκας Μαγιορκίνης για τον μεταπνευμονοϊό - «Δεν υπάρχει εμβόλιο, δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί»
Ημερομηνία: 7/1/2025, 10:24 - Εμφανίσεις: 129



Δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια θεραπεία για τον μεταπνευμονοϊό ο οποίος επηρεάζει κυρίως παιδιά, δήλωσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο ιός που είναι σε έξαρση σε ολόκληρη την Κίνα, προκαλώντας έντονη ανησυχία, δεν αποτελεί μια νέα πρόκληση εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης που εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Ο Mεταπνευμονοϊός είναι ένας ιός που τον γνωρίζουμε τουλάχιστον από το 2001.

Είναι ένας ιός που οι έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει στους ανθρώπους εδώ και δεκαετίες.

Επιπροσθέτως έρευνες έδειξαν ότι στην Ολλανδία, μέχρι την ηλικία των 5, έχουν κολλήσει όλα τα παιδιά.

Άρα λοιπόν είναι ένας ιός που τον έχουμε κολλήσει κατά πάσα πιθανότητα όλοι όταν ήμασταν μικροί. Δεν είναι κάτι νέο», επισήμανε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Δεν υπάρχει εμβόλιο – Θεωρείται ήπιος ιός» «Δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια θεραπεία, ωστόσο δεν είναι κάποιος ιδιαίτερα απειλητικός ιός.

Βέβαια, κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι η δεύτερη αιτία που πηγαίνουν τα παιδάκια για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Αρκετά παιδάκια κολλάνε τον εν λόγω ιό, όχι μόνο στην Κίνα, σε ολόκληρο τον κόσμο και αρκετά από αυτά ή κάποια από αυτά θα οδηγηθούν και σε νοσοκομείο», τόνισε.

«Ένας από τους ιούς που προκαλούν κρύωμα, συνάχι, μπούκωμα, πονόλαιμο αλλά θα μπορούσε να επιφέρει και πνευμονία, θα μπορούσε να μολύνει και ανθρώπους μεγαλύτερους γιατί δε δίνει ανοσία εφ’ όρου ζωής.

Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ή δεν έχει γίνει προσπάθεια να το πούμε έτσι, να αναπτυχθεί εμβόλιο ή θεραπεία, γιατί θεωρείται ότι είναι ένας από τους ηπιότερους και όχι από τους πολύ σοβαρούς ιούς. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα είμαστε πολύ καθησυχαστικοί», διαβεβαίωσε ο κ.

Μαγιορκίνης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Τι ποσοστά θνητότητας έχει ο HMPV «Κάποιοι άνθρωποι θα οδηγηθούν στο νοσοκομείο και κάποιοι ενδέχεται να καταλήξουν.

Συνήθως αυτό συμβαίνει σε πολύ βαριά ασθενείς.

Δεν γνωρίζουμε τα ποσοστά, αλ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
5 °C 66%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies