Τριχόπτωση παντού - Στα τάρταρα η ψυχολογία Ημερομηνία:
24/12/2024, 20:04 - Εμφανίσεις: 158
Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες άνδρες αντιμετωπίζει σοβαρή τριχόπτωση.
Στην κορυφή είναι η Ισπανία με το 44,50% των ανδρών να είναι φαλακροί σύμφωνα με την έρευνα της βρετανικής Medihair.
Η Ελλάδα κάνει την εμφάνισή του στη λίστα και κατατάσσεται στην 23η θέση με ποσοστό 34,07% ανδρικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει φαλάκρα.
Αυτό την τοποθετεί σε ένα μεσαίο επίπεδο μεταξύ των χωρών με υψηλότερα ποσοστά (π.χ.
Ισπανία με 44.50%) και των χωρών με χαμηλότερα ποσοστά (π.χ.
Κολομβία με 27.04%).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η θέση αυτή είναι ενδεικτική της μέσης τάσης για την περιοχή της Μεσογείου.
Η τριχόπτωση επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία των ανδρών, με το 62% να τονίζει μείωση της αυτοεκτίμησής του και το 43% να συνδέει την απώλεια μαλλιών με μείωση της ελκυστικότητάς του.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τριχόπτωση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που επηρεάζει άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως εθνικότητας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Η ανδρική φαλάκρα αποτελεί ένα κοινό ζήτημα σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, χώρες όπως η Ισπανία (44,5%), η Ιταλία (44,37%) και η Γαλλία (44,25%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, ενώ χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Κολομβία (27,04%) και η Ινδονησία (26,96%), παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η τριχόπτωση στους άνδρες παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις ανά χώρα.
Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ανδρών που αντιμετωπίζουν τριχόπτωση είναι: Ισπανία: 44,50% Ιταλία: 44,37% Γαλλία: 44,25% Ηνωμένες Πολιτείες: 42,68% Γερμανία: 41,51% Κροατία: 41,32% Καναδάς: 40,94% Τσεχία: 40,90% Αντίθετα, οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά ανδρικής τριχόπτωσης είναι η Κολομβία με 27,04% και η Ινδονησία: 26,96% Η απώλεια μαλλιών είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες σε διάφορες ηλικίες.
Παρόλο που η καθημερινή απώλεια 50-100 τριχών θεωρείται φυσι...