ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.2°CΤοπικά νέφη56% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σε μια οθόνη με γλυκά, τσιπς και αναψυκτικά τα Ελληνόπουλα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 153



Από τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης τα ελληνόπουλα, δεν τρώνε πάντα υγιεινά, ασκούνται λιγότερο, κάθονται πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη – όχι απαραίτητα για το σχολείο τους, ενώ γλυκά, αναψυκτικά και τσιπς είναι πολύ συχνά στη διάθεσή τους.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα της MARC για την παιδική παχυσαρκία που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας και της UNICEF που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θωμά Γεράκη, παρουσία του διπλωματικού εκπροσώπου της UNICEF στην Ελλάδα δρ Χασάν Χαλίλ.

Η ενασχόληση με τις οθόνες γίνεται σε διάφορες ώρες από το πρωί πριν το σχολείο έως και το βράδυ αργά, ακόμα και εις βάρος του ύπνου Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη με τον διπλωματικό εκπρόσωπο της UNICEF δρ Ghassan Khalil Η κ.

Αγαπηδάκη, τόνισε ότι ορισμένα από τα ευρήματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά πρέπει να έχουν κάθε εφόδιο για υγιεινό τρόπο διατροφής και για άθληση, και για αυτόν το λόγο προχωρούμε σε αυτήν τη δράση.

Οι γονείς, επίσης, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν σωστά για το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας, να αναγνωρίζουν τα ίχνη της καθώς επίσης και τις επιπτώσεις της και τα προβλήματα που προκαλεί και που θα μπορούσε να μην τα φαντάζονται καν».

Η ίδια αναφερόμενη στο δικό της θέμα με το αυξημένο βάρος – ως παιδί- επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται τους παράγοντες και το περιβάλλον που προκαλούν παχυσαρκία, επισημαίνοντας τη βούλησή της να τους αλλάξει σε συντονισμό με γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς και οργανισμούς.

Προανήγγηλε έτσι, επιμέρους δράσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας ώστε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, να μεγαλώνουν ως υγιή άτομα που θα ζήσουν περισσότερο και πιο ποιοτικά.

Από τη δική του πλευρά, ο διπλωματικός εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, dr Ghassan Khalil, επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις της UNICEF βασίζονται πάντα σε τεκμηριωμένα και επισ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 20.2 °C · 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies