ΚΑΙΡΟΣ · LIVE20.2°CΤοπικά νέφη56% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Χαμηλή ποιότητα ζωής και περίθαλψης των ηλικιωμένων στην Ελλάδα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 147



Τριπλασιάστηκαν τα άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων φτάνοντας τα 761 εκατ.

το 2021, από 280 εκατ.

το 1980.

Σήμερα οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού παγκοσμίως, όμως μέχρι το 2050 οι ηλικιωμένοι πρόκειται να αποτελούν το 17% του πληθυσμού.

Αναλυτικότερα, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων θα αυξηθούν κατά 188%, οι άνω των 85 χρόνων κατά 351% και οι αιωνόβιοι θα αυξηθούν κατά 1004%.

Αυτές οι εντυπωσιακές αυξήσεις των ατόμων προχωρημένης ηλικίας βρίσκονται σε αντιδιαστολή με την μέτρια αύξηση του γενικού πληθυσμού ηλικίας 0-64 χρόνων η οποία υπολογίζεται σε 22% μόνο, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση με τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του παραγωγικού πληθυσμού παγκοσμίως Ο πραγματικά οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα μειωθεί από 4,7 εκατομμύρια το 2015 σε 3-3,7 εκατομμύρια το 2050 Τα παραπάνω σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας Ιωάννης Γ.

Καραϊτιανός, Αμ.

Επίκ.

Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και τ.

Συντονιστής Διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», με αφορμή την 1η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα των Μεγαλύτερων Ηλικιακά Ανθρώπων εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, δίδοντας στην παγκόσμια κοινότητα την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθεί πάνω στα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις ανάγκες της κοινωνικής αυτής ομάδας και την καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού.

Μείωση πληθυσμού Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στη χώρα μας, ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά σε απόλυτους αριθμούς από το 2011, οπότε για πρώτη φορά οι γεννήσεις και η εισροή μεταναστών είχαν αρχίσει να υπολείπονται του αριθμού των θανάτων και της μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Η υπογεννητικότητα και το αρνητικό ισοζύγιο μετανάστευσης υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε μείωση του ελληνικού πληθυσμού από τα 11 εκατομμύρια του 2013 στα 8,3-9 εκατομμύρια το 2050.

Η ελάττωση του πληθυσμού θα κυμανθεί από 800 χιλιά...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 20.2 °C · 56%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies