Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
2 °C 60%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αλτσχάιμερ: Ποια συνήθεια πρέπει να κόψετε το βραδυ
Ημερομηνία: 9/9/2024, 01:12 - Εμφανίσεις: 139



Πρόσφατα, ερευνητές από το Σικάγο ανέλυσαν την υπερβολική έκθεση στο φως, γνωστή ως φωτορύπανση, σε 48 πολιτείες.

Ακολούθως, χώρισαν τις περιοχές σε πέντε κατηγορίες που κυμαίνονταν από τη χαμηλότερη έως την υψηλότερη ένταση φωτός τη νύχτα.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι ο υψηλότερος υπαίθριος νυχτερινός φωτισμός, όπως τα φώτα του δρόμου και οι πινακίδες νέον, συνδέθηκε με υψηλότερο επιπολασμό για τη νόσο Αλτσχάιμερ από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα κινδύνου σε άτομα κάτω των 65 χρόνων.

Ειδικότερα, η νυχτερινή φωτορύπανση φάνηκε να έχει μεγαλύτερη επίδραση στην ανάπτυξη Αλτσχάιμερ από την κατάχρηση αλκοόλ, την κατάθλιψη και την παχυσαρκία.

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα νέα άτομα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις επιπτώσεις της έκθεσης στο φως τη νύχτα», δήλωσαν οι ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush.

«Δεν είναι σαφές γιατί οι νεότεροι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι, αλλά αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ατομικές διαφορές στην ευαισθησία στο φως», πρόσθεσαν.

«Βρήκαμε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ του επιπολασμού της νόσου του Αλτσχάιμερ και της έκθεσης στο φως τη νύχτα, ιδιαίτερα σε άτομα ηλικίας κάτω των 65 χρόνων.

Η νυχτερινή φωτορύπανση – ένας τροποποιήσιμος περιβαλλοντικός παράγοντας – θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τη νόσο.

Ελπίζουμε τα ευρήματά μας να βοηθήσουν στην μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους του φωτός τη νύχτα έτσι ώστε να κάνουν απλές και εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους», κατέληξαν οι συγγραφείς.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε τα βράδια; «Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη χρήση κουρτινών συσκότισης ή τον ύπνο με μάσκα, ειδικά για όσους ζουν σε περιοχές με υψηλή φωτορύπανση.

Η έκθεση στο φως μέσα στο σπίτι θα μπορούσε να είναι το ίδιο επιβλαβής με την έκθεση στο εξωτερικό φως.

Αν και δεν εξετάσαμε τις επιδράσεις του εσωτερικού φωτός στην παρούσα μελέτη, είναι γνωστό πως το μπλε φως έχει επίδραση στον ύπνο.

Η χρήση φίλτρων μπλε φωτός και η αντικατάσταση με θερμό ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
2 °C 60%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies