Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης



Ασθενής χιονόπτωση
3.5 °C 93%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ευτυχία: Ποιο συναίσθημα «μετρά» περισσότερο;
Ημερομηνία: 11/5/2024, 08:56 - Εμφανίσεις: 62



Τι κι αν η ευτυχία συχνά λέγεται πως είναι… άπιαστη; Παραμένει στη ζωή μας προτεραιότητα και αποτελεί ένα συναίσθημα- «δείκτη» για το πόσο καλά ζούμε.

Υπάρχει όμως κι άλλο ένα συναίσθημα, πιο… σφαιρικό, το οποίο υπόκειται λιγότερο στις διακυμάνσεις της διάθεσης και μάλλον βοηθά πιο πολύ στο να καταλάβουμε αν η καθημερινότητά μας είναι ευχάριστη.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από την «ικανοποίηση από τη ζωή».

Η υψηλή ικανοποίηση από τη ζωή συνδέεται με πιο καλή σωματική υγεία, βελτιωμένες επιδόσεις και ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς.

Το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε με τη ζωή μας είναι ένα ερώτημα που μπορούμε να απαντήσουμε πιο εύκολα.

Για το λόγο αυτό,, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιο ουσιαστική προσέγγιση για την αξιολόγηση της ποιότητάς της, αντικατοπτρίζοντας τα επιτεύγματα, τις επιθυμίες μας και ταυτόχρονα τις ανεκπλήρωτες ανάγκες μας.

Από τι εξαρτάται η ικανοποίηση από τη ζωή μας Η σχετική έρευνα έχει αποκαλύψει ότι το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε με τη ζωή μας επηρεάζεται από δύο βασικούς παράγοντες: την προσωπικότητά μας και την ικανοποίηση που νιώθουμε για συγκεκριμένους τομείς της καθημερινότητάς μας.

Ως προς την προσωπικότητα, οι εξωστρεφείς άνθρωποι αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή αντίθετα με όσους διακατέχονται από αρνητικότητα και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ο δεύτερος παράγοντας σχετίζεται με το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε σε τομείς της ζωής μας που θεωρούμε σημαντικούς (καριέρα, οικογένεια, φίλοι κτλ.).

Όταν αισθανόμαστε ότι οι ανάγκες μας σε κάθε συγκεκριμένο και σημαντικό τομέα της ζωής μας ικανοποιούνται, αισθανόμαστε καλύτερα για τη ζωή μας συνολικά.

Όπως είναι φανερό, τα μέτρα αξιολόγησης της ικανοποίησης από τη ζωή είναι εντελώς υποκειμενικά.

Βασίζονται στις προσδοκίες του καθένα από εμάς ξεχωριστά, παρά στα κοινωνικά πρότυπα.

Γι’ αυτό ίσως αποτελεί έναν πιο αξιόπιστο «δείκτη» για το πόσο καλά νιώθουμε, πόσο χαρούμενοι είμαστε και ποιες συγκεκριμένες αλλαγές θα ήταν δυνατόν να αυξήσουν τα επίπεδα της ευτυχίας μας.

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη ζωή σας;...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή
3.5 °C 93%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies