Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
7.5 °C 72%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Διαβήτης: Τέλος στα καθημερινά «τσιμπήματα» για τους ασθενείς
Ημερομηνία: 27/11/2023, 11:28 - Εμφανίσεις: 46



Ειδικοί της επιστήμης υλικών στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ ανέπτυξαν ένα καινοτόμο σύστημα χορήγησης φαρμάκων με βάση μια υδρογέλη το οποίο υπόσχεται να καταργήσει την ανάγκη καθημερινών ή εβδομαδιαίων ενέσεων δημοφιλών φαρμάκων που χορηγούνται σε εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 αλλά και του σωματικού βάρους.

Προβλήματα συμμόρφωσης με τη θεραπεία Αποτελεί τους αγωνιστές του GLP-1, οι οποίοι δρουν μιμούμενοι μια ορμόνη που ονομάζεται γλυκαγονόμορφο πεπτίδιο- 1.

Παρότι τα φάρμακα αυτά έχουν βοηθήσει πολλούς ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 αλλά και παχυσαρκία, η ανάγκη χορήγησής τους σε ενέσιμη μορφή είτε καθημερινά είτε εβδομαδιαίως δυσκολεύει αρκετούς ασθενείς οι οποίοι τελικώς δεν συμμορφώνονται με τη θεραπεία.

«Η υδρογέλη μας λιώνει σε διάστημα μηνών όπως ένας κύβος ζάχαρης» Οι ερευνητές βάλθηκαν λοιπόν να βρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Οπως ανέφεραν σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Reports Medicine», πιστεύουν ότι το νέο σύστημα που ανέπτυξαν θα συμβάλλει σημαντικά στην πιο καλή διαχείριση τόσο του διαβήτη όσο και του βάρους, βελτιώνοντας τη συμμόρφωση των ασθενών στις θεραπείες, γεγονός που θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ανέπτυξαν μια ενέσιμη υδρογέλη η οποία επιτρέπει τη χορήγηση των αγωνιστών του GLP-1 μια φορά ανά τέσσερις μήνες, όταν σήμερα απαιτούνται καθημερινές ή εβδομαδιαίες ενέσεις των δημοφιλών αυτών φαρμάκων τα οποία λαμβάνονται από εκατομμύρια άτομα με διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία παγκοσμίως (Andrea Ivana d’Aquino / Stanford University) Μόνο τρεις ενέσεις τον χρόνο «Η συμμόρφωση στη θεραπεία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2» δήλωσε ο Ερικ Απελ, αναπληρωτής καθηγητής της Επιστήμης Υλικών και της Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και κύριος ερευνητής της μελέτης επάνω στη νέα υδρογέλη που επιτρέπει την αργή έκλυση των φαρμάκων – σε διάστημα πολλών μηνών.

«Το να ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
7.5 °C 72%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies