![]() |
Το σχÎδιο για τις αλλαγÎÏ‚ στα νοσοκομεία θα στηÏιχθεί στον νÎο Υγειονομικό ΧάÏτη ο οποίος είναι σχεδόν Îτοιμος και θα πεÏιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις Μονάδες Υγείας ανά τη χώÏα αλλά και το υπάÏχον Ï€Ïοσωπικό.
Το υπουÏγείο Υγείας Îχει κάνει ήδη μία Ï€Ïώτη μελÎτη για το πως θα Ï€ÏÎπει να διαμοÏφωθεί το νÎο ΕΣΥ ώστε όπως τονίζει ο υπουÏγός Υγείας Θάνος ΠλεÏÏης με δηλώσεις του στο ethnos, να μποÏεί να εξυπηÏετήσει καλÏτεÏα τους πολίτες.
Όχι σε κλείσιμο νοσοκομείων
Ο υπουÏγός Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν Ï€Ïόκειται να κλείσει κανÎνα νοσοκομείο Îστω κι αν η απόσταση του από το επόμενο είναι Ï€Î¿Î»Ï ÎºÎ¿Î½Ï„Î¹Î½Î®.
Όμως σημειώνει ότι θα υπάÏξει συγχώνευση κλινικών ώστε αυτÎÏ‚ που θα μείνουν να είναι πλήÏως επανδÏωμÎνες με εξειδικευμÎνο Ï€Ïοσωπικό.
Στο πλαίσιο αυτό αναμÎνεται να μετακινηθοÏν και εÏγαζόμενοι σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.
Ωστόσο ο κ.ΠλεÏÏης τονίζει ότι όπου συμπτυχθοÏν δομÎÏ‚ και κλινικÎÏ‚ θα δημιουÏγηθοÏν άλλες οι οποίες δεν υπάÏχουν σήμεÏα.
«Θα υπάÏξει δηλαδή αναδιάταξη» σημειώνει χαÏακτηÏιστικά.
Î’Îβαια ο Θάνος ΠλεÏÏης αναφÎÏεται και σε δομÎÏ‚ που σήμεÏα δεν καλÏπτουν τις Ï€ÏοϋποθÎσεις λειτουÏγίας για να είναι νοσοκομεία. Όπως λÎει: ΥπάÏχουν και κάποια νοσοκομεία που Îχουν μόνο ταμπÎλα νοσοκομείου. Εκεί Ï€ÏÎπει να το δοÏμε διευÏυμÎνα».
Î ÏŽÏ‚ θα είναι τα νÎα νοσοκομεία
Ο υπουÏγός Υγείας απαντά όμως στο ethnos.gr και αν θα αλλάξουν νομικό χαÏακτήÏα τα δημόσια νοσοκομεία κι αν θα γίνουν Îομικά Î Ïόσωπα Î™Î´Î¹Ï‰Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï Î”Î¹ÎºÎ±Î¯Î¿Ï… (ÎΠΙΔ) και δεν θα παÏαμείνουν Δημοσίου Δικαίου (ÎΠΔΔ) όπως είναι σήμεÏα.
Ο κ. ΠλεÏÏης επισημαίνει πως όποιο νοσοκομείο δημιουÏγείται από δω και μπÏος θα είναι ÎΠΙΔ αλλά και όπου υπάÏχει η δυνατότητα θα γίνεται μετατÏοπή.
Διαβεβαιώνει όμως ότι όλες οι υπηÏεσίες του θα παÏαμείνουν δωÏεάν για τους πολίτες.
Σχετικά με τα οφÎλη που κατά την άποψή του θα υπάÏχουν για το δημόσιο σÏστημα δήλωσε ότι εάν μία δομή είναι ÎΠΙΔ θα γίνεται καλÏτεÏη κατανομή πόÏων με βάση την αξιολόγηση.
Πηγή: greekmme.blogspot.com





















