Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.1 °C 28%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

5G - Στην πόρτα του ταμείου ΦΑΙΣΤΟΣ 31 εταιρείες
Ημερομηνία: 25/11/2021, 12:44 - Εμφανίσεις: 118

Γράφει η Όλγα Κλώντζα Στην αναζήτηση των κατάλληλων επενδυτών που θα συμπληρώσουμε με ιδιωτικά κεφάλαια το μερίδιο των 93 εκατ.

ευρώ του ελληνικού Δημοσίου είναι αυτή την περίοδο η Συμμετοχές 5G, που διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο ΦΑΙΣΤΟΣ.

Το στάδιο του fund raising είναι σε φάση ολοκλήρωσης και ήδη 31 εταιρείες έχουν χτυπήσει την πόρτα του Ταμείου διερευνώντας τις δυνατότητες που θα τους προσφέρει.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Συμμετοχές 5G, κ.

Αντώνης Τζωρτζακάκης, στο πλαίσιο του InfoCom World 2021, το ενδιαφέρον για συν-επενδύσεις στην Ελλάδα, στον κλάδο των ψηφιακών υπηρεσιών που σχετίζονται με το 5G, είναι μεγάλο, παρότι το εν λόγω εγχείρημα είναι πρωτοπόρο για τα ελληνικά -και όχι μόνο- δεδομένα.

Η αγορά των εφαρμογών 5G είναι πολλά υποσχόμενη και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγει η EY για λογαριασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένεται ως το τέλος της δεκαετίας η προστιθέμενη αξία στην εθνική μας οικονομία από τις επενδύσεις σε υποδομές και εφαρμογές δικτύων 5ης γενιάς θα ξεπεράσει τα 12,5 δισ.

ευρώ.

Ενδιαφέρον για νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα Ως τώρα, μια σειρά άτυπων επαφών με 31 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει θερμάνει το κλίμα, δεδομένου ότι αυτές δεν μπορούν ακόμα να μπουν στον κανονικό επενδυτικό κύκλο του Ταμείου ΦΑΙΣΤΟΣ (ο επενδυτικός κανονισμός έχει ολοκληρωθεί).

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον κ.

Τζωρτζακάκη, κυριαρχούν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι κλάδοι των logistics, της διασυνδεσιμότητας και της κυβερνοασφάλειας, ενώ τα επόμενα χρόνια πρόκειται να ανεβάσουν ρυθμούς και οι διαστημικές τεχνολογίες.

Μάλιστα, κάποιες αυτές τις εταιρείες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, δεδομένου ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση από το ΦΑΙΣΤΟΣ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Υπάρχει μάλιστα εταιρεία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμετοχές 5G, η οποία ήθελε στο πλαίσιο της δραστηριότητάς της να φτιάξει ένα ερευνητικό κέντ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.1 °C 28%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies