ΚΑΙΡΟΣ · LIVE25.2°CΣχεδόν αίθριος44% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο εμβολιασμός των πρώτων Ευρωπαίων κατά της Covid-19 φαίνεται πως ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 80



Ο εμβολιασμός των πρώτων Ευρωπαίων κατά της Covid-19 φαίνεται πως θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, έπειτα από την αναβολή της αξιολόγησης των εμβολίων από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την αίτηση των Pfizerr/BioNtech στις 29 Δεκεμβρίου και το αντίστοιχο αίτημα της Moderna στις 12 Ιανουαρίου.

Και τα δύο εμβόλια επρόκειτο να αξιολογηθούν από την ΕΜΑ στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο που προέβλεπαν έγγραφα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των Financial Times.

Σύμφωνα με τη βρετανική οικονομική εφημερίδα, η αναβολή της αξιολόγησης σημαίνει ότι η διάθεση των εμβολίων στην ΕΕ δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τις αρχές Ιανουαρίου.

Μέχρι την Κυριακή, Γερμανοί αξιωματούχοι προέβλεπαν ότι οι εμβολιασμοί θα ήταν δυνατόν να αρχίσουν από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι Pfizer/BioNtech, των οποίων το υποψήφιο εμβόλιο προσφέρει αποτελεσματικότητα άνω του 95% στην πρόληψη της λοίμωξης από κοροναϊό, υπέβαλαν τη Δευτέρα το τελικό αίτημα στην EMA.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία με έδρα το Άμστερνταμ φέρεται να δέχεται πιέσεις από τις χώρες-μέλη της ΕΕ για ταχεία γνωμοδότηση, δεδομένου ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας πρόκειται να εγκρίνουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ακόμα και αυτή την εβδομάδα, ενώ η απόφαση της αμερικανικής FDA αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Η ΕΜΑ έχει πάντως διαβεβαιώσει ότι δεν υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις και ότι θα προτείνει την αδειοδότηση εμβολίων εφόσον διαπιστώσει ότι «τα οφέλη υπερσταθμίζουν το ρίσκο».

Μετά τη γνωμοδότηση της EMA το τελικό πράσινο φως θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και οι χώρες-μέλη της ΕΕ πρόκειται να χρειαστούν τρεις με τέσσερις ημέρες για να δώσουν έγκριση σε εθνικό επίπεδο.

Όσον αφορά το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του οποίου την εμπορική διάθεση έχει αναλάβει η AstraZeneca, η αξιολόγηση των δεδομένων από την ΕΜΑ δεν αναμένεται πριν από τον Ιανουάριο....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 25.2 °C · 44%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies