Ο καθημερινός, προσεκτικός καθαρισμός των δοντιών, η χρήση στοματικού διαλύματος όταν την έχει συστήσει ο ειδικός ιατρός και η τήρηση των ραντεβού για προληπτικό έλεγχο και θεραπεία των οδοντικών προβλημάτων θα μπορούσε να προστατεύουν από τη μόλυνση και τη νόσηση από τον νέο κοροναϊό.
Καθαρίζουμε και αντικαθιστούμε συχνά την οδοντόβουρτσα μας Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας μας μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.
«Οι μύκητες, μπορούν να ζήσουν σε μία οδοντόβουρτσα.
Καλό είναι να ξεπλένουμε την οδοντόβουρτσα μας με οξυζενέ», μας λέει ο Σαμ Σάλε.
Όσο για μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, σε αυτή την περίπτωση την αποθηκεύουμε στην συσκευασία της και την κρατάμε μακριά από τον χώρο του μπάνιου – τουαλέτας.
Οπως λέει ο Μπρους Λέιν στην HuffPost, «η σωστή οδοντόβουρτσα έχει εύκαμπτες τρίχες και στρογγυλή κεφαλή.
Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αντικαθίσταται όταν οι τρίχες λυγίσουν ή ξεφτίσουν.
Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούμε καινούργια οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες».
Δεν μοιραζόμαστε ποτέ προϊόντα στοματικής υγιεινής Εάν μοιραζόμασταν τα προϊόντα στοματικής υγιεινής με οποιονδήποτε στην οικογένειά μας, έως τώρα, τότε αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Για να ελαχιστοποιήσετε τη μεταφορά μικροβίων, διατηρούμε το δικό μας οδοντικό νήμα και την δική μας οδοντόπαστα. Επειδή βρισκόμαστε στη μέση ενός ιού, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του, οτιδήποτε χειριζόμαστε με τα χέρια μας, πριν το βάλουμε στο στόμα μας, δεν πρέπει να το μοιραζόμαστε με κανένα.
Φυσικά η κοινή χρήση οδοντόβουρτσας απαγορεύεται χωρίς δεύτερη σκέψη είτε υπάρχει ο κορονοϊός είτε όχι. Η περιοδοντική νόσος, μια κοινή σηπτική κατάσταση που προκαλείται από κακή υγιεινή και η καντιντίαση, μια λοίμωξη που προκαλείται από ένα είδος μύκητα που ανήκει στο γένος Candida, με πιο κοινά συμπτώματα τον πόνο και το κάψιμο του στόματος ή της γλώσσας, την δυσφαγία, την εμφάνιση λευκών στιγμάτων, θα μπορούσε να εξαπλωθεί εύκολα μέσω της οδοντόβουρτσας.
Προστατεύουμε τα σιδεράκια – μασελάκια από τα βακτηρίδια Τα σιδεράκια και τα μασ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































