ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.8°CΝεφώσεις87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ευρωπαϊκές και άλλες ανεπτυγμένες χώρες πωλούν στην Αφρική εκατομμύρια μεταχειρισμένα ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 68



Ευρωπαϊκές και άλλες ανεπτυγμένες χώρες πωλούν στην Αφρική εκατομμύρια μεταχειρισμένα οχήματα τα οποία δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφάλειας και επιδεινώνουν το πρόβλημα της ρύπανσης, καταγγέλλει το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP).

Όπως διαπιστώνει η έκθεση, από το 2015 έως το 2018, περίπου 14 εκατομμύρια παλιά οχήματα εξήχθησαν από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, στην οποία αντιστοιχεί περίπου το 54% αυτών των εξαγωγών.

Από τα οχήματα αυτά, 4 στα 5 πουλήθηκαν σε φτωχότερες χώρες και τα μισά κατέληξαν στην Αφρική.

Το 80% εκτιμάται ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφάλειας και εκπομπών ρύπων στις χώρες εξαγωγής.

Επιπλέον, πολλά οχήματα εντοπίστηκαν να εξάγονται έπειτα από την αφαίρεση της ακριβής πλατίνας που χρησιμοποιείται στους καταλύτες, ακόμα και των αερόσακων που πωλούνται εύκολα στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων εξαρτημάτων.

Εκτός του ότι αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων, τα ακατάλληλα οχήματα επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή και γεμίζουν την ατμόσφαιρα με σωματιδιακούς ρύπους και οξείδια του αζώτου που ερεθίζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια οχήματα εκτιμάται ότι κυκλοφορούν σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, και ο αριθμός πρόκειται να εκτοξευτεί στα 2 δισεκατομμύρια έως το 2040, επισημαίνει το BBC.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αντιστοιχεί σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Όπως δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ο Ρομπ ντε Γιονγκ του UNEP, το 80% των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που εξάγονται από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία δεν συμμορφώνονται με το Euro 4, μια προδιαγραφή για τις εκπομπές ρύπων που ισχύει στην Ευρώπη από το 2005.

«Αυτό σημαίνει ότι εκπέμπουν 90% περισσότερους ρύπους» τόνισε ο ειδικός.

Μια δεύτερη έκθεση για το ίδιο θέμα δημοσιοποιήθηκε από την ολλανδική Επιθεώρηση Ανθρώπινου Περιβάλλοντος και Μεταφορών, η οποία διαπιστώνει ότι πολλά από τα οχήματα που εξάγονται από τα ολλανδικά λιμάνια είναι παρωχημένα και ρυπογόνα.

«Το 2017, η μέση ηλικία των ντιζελοκίνητων οχημάτων που εισήχθησαν στην Ουγ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies