ΚΑΙΡΟΣ · LIVE23.9°CΤοπικά νέφη44% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

Διεθνής εκστρατεία για τα έντυπα ΜΜΕ

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 357


 Î¤Î± παγκόσμια συνδικάτα ξεκινούν εκστρατεία για να εξασφαλίσουν το μέλλον της δημοσιογραφίας: Î ÏÎ¿ÏƒÏ„ατέψτε τις θέσεις εργασίας, προστατεύστε τη δημοκρατία, προστατεύστε τα έντυπα μέσα ενημέρωσης

Ένας συνασπισμός παγκόσμιων συνδικάτων, που εκπροσωπεί περίπου 21 εκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως, πήρε την πρωτοβουλία της εκστρατείας για της σωτηρία της έντυπης δημοσιογραφίας. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) και η UNI Global Union καλούν τις εθνικές κυβερνήσεις να φορολογήσουν μεγάλες εταιρείες Διαδικτύου και να υποστηρίξουν τα έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Οι δυο παγκόσμιες οργανώσεις δημοσιογράφων Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) και η UNI Global Union ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν εκστρατεία για να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε πακέτα διάσωσης για ο σύνολο των ΜΜΕ (δημοσιογραφία, εκδόσεις, εκτυπώσεις και διανομή).

Επιπλέον να προχωρήσουν στη φορολόγηση των τεχνολογικών πολυεθνικών όπως η Amazon, η Google και το Facebook οι οποίες απορροφούν τα μεγάλα διαφημιστικά πακέτα χρησιμοποιώντας το “περιεχόμενο” των ΜΜΕ.

Η κρίση Covid-19 επιτέχυνε τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων στα ΜΜΕ. Μόνο φέτος, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 20%. Μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων διοχευτεήθηκε στις τεχνολιγογικές πλατφόρμες. Για παράδειγμα, το 2018, η Google κέρδισε 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια από ειδήσεις – από αυτά τα έσοδα οι δημοσιογράφοι δεν πήραν τίποτε.

Ο Anthony Bellanger, Γενικός Γραμματέας της IFJ δήλωσε πως η παγκόσμια υγιεινομική κρίση αύξησε σημαντικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τομέας των έντυπων μέσων. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιδράσουν επειγόντως. ” Ο τομέας της ενημέρωσης είναι δημόσιο αγαθό και κρίσιμος πυλώνας των δημοκρατιών μας. Οι κυβερνήσεις το γνωρίζουν καλά. Πράγματι, με την κρίση COVID έχουν αναγνωρίσει τον τομέα ως απαραίτητο. Σήμερα, δεν μπορούν απλώς να παρακολουθούν από τα μπαλκόνια τους το πλοίο να βυθίζεται. “

Υπό το φως της σοβαρής οικονομικής κρίσης που επικρατεί, τα συνδικάτα θέλουν οι εθνικές κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν για την προστασία των θέσεων εργασίας των μέσων ενημέρωσης, να προστατεύουν μια βιομηχανία έντυπων μέσων που υπερασπίζεται την ποιότητα, την ηθική, την αλληλεγγύη, τα εργασιακά δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Ο Christy Hoffman, Γενικός Γραμματέας της UNI Global Union δήλωσε: “Τα έντυπα μέσα διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη διάδοση των πληροφοριών, στον έλεγχο της εξουσίας, τη λογοδοσία και στην υποστήριξη των διαδικτυακών στοιχείων της δημοσιογραφίας.” Εάν δεν ληφθούν μέτρα, χιλιάδες Μέσα Ενημέρωσης κινδυνεύουν να κλείσουν και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν λόγω της ενοποίησης στον τομέα των ΜΜΕ και της απώλειας διαφημιστικών εισόδων.

Η IFJ και η UNI υιοθέτησαν κοινή έκκληση προς τις εθνικές κυβερνήσεις με τίτλο «Πακέτο διάσωσης και μελλοντικής επιβίωσης για τη βιομηχανία έντυπων μέσων». Τα συνδικάτα που είναι μέλη αυτών των ομοσπονδιών θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα σημεία πίεσης για υποστήριξη στα μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα για την εκστρατεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της UNI στο face boοk https://www.facebook.com/UNIGlobalUnion/



Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 23.9 °C · 44%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies