ΚΑΙΡΟΣ · LIVE23.9°CΤοπικά νέφη47% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

Νομικό κενό στο ραδιόφωνο...δυστυχώς

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 271

Σε νομικό κενό συνεχίζεται η μετάδοση προγράμματος από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η ΕΙΙΡΑ ακόμη και μέσα στο πρώτο διάστημα της πανδημίας κατέθεσε τις προτάσεις στον συναρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα για το καθεστώς λειτουργίας και εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών, με στόχο να προχωρήσει το ΕΣΡ στην προκήρυξη των αδειών. Επί πέντε έτη, από το 2015 μέχρι και σήμερα, που σταμάτησε το καθεστώς της παράτασης λειτουργίας λόγω αντισυνταγματικότητας, οι σταθμοί δεν έχουν τη δυνατότητα να δείξουν νομιμοποιητικά όργανα στις αρχές για τις εργασίες που πρέπει να κάνουν, από την τοποθέτηση κεραιών μέχρι και τα ζητήματα της καθημερινότητας.
Αν και υπάρχει ψηφισμένος νόμος για την ψηφιακή εκπομπή, δεν εφαρμόζεται εξαιτίας της μη διάδοσης των ψηφιακών ραδιοφωνικών δεκτών. Το ΕΣΡ δεν προκηρύσσει τις άδειες και η ΕΙΙΡΑ προτείνει μία λύση, τη δυνατότητα των πολλαπλών εκπομπών. Οι σταθμοί ζητούν να προχωρήσει η αναλογική αδειοδότησή τους μέχρι να γίνει η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδουν το πρόγραμμά τους μέσω διαδικτύου και στην περίπτωση της ΕΡΑ και στους έξυπνους τηλεοπτικούς δέκτες.
Το βασικό στοιχείο της αδειοδότησης θα είναι να μη γίνει δημοπρασία, όπως προβλέπει ο «νόμος Παππά», αλλά να απονεμηθούν οι άδειες με βάση τον παλαιότερο «νόμο Ρουσόπουλου». Να υπάρχει το κριτήριο της ιστορικής συνέχειας και εκπομπής, αλλά να μη λαμβάνει μεγάλο αριθμό μορίων και να ενισχυθεί το κριτήριο της πραγματικής επένδυσης. Εντός ΕΙΙΡΑ όμως υπάρχουν και δυνάμεις που πιέζουν και προτείνουν να αποκλειστεί η δυνατότητα σε εργαζόμενους να ελέγχουν σταθμούς, όπως και σε επιχειρηματίες μεσαίου μεγέθους, κλείνοντας έτσι την αγορά.
Η ΕΙΙΡΑ επανάφερε και το θέμα της επιδότησης της διαφήμισης, την οποία είχε αρνηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση θα την επεκτείνει και στον κλάδο της τηλεόρασης τυπολογιες


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 23.9 °C · 47%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies