Τριακόσιες εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου για τον κοροναϊό της φαρμακευτικής εταιρείας «AstraZeneca» εξασφάλισαν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία σκοπεύει ένα εκατομμύριο δόσεις του πιθανού εμβολίου και ήδη οι ΗΠΑ αγόρασαν το 1/3 από αυτές καταβάλλοντας το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αν και δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο που θα μπορούσε να μας προφυλάξει από τη νόσο Covid- 19, οι χώρες ανά την υφήλιο κάνουν αγώνα δρόμου για να λάβουν τις περισσότερες δόσεις.
Το εμβόλιο αυτό, που ήταν γνωστό ως «ChAdOx1 nCoV-19» και τώρα ονομάζεται «AZD1222», παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εγκρίθηκε ως πατέντα από την AstraZeneca.
Με βάση τη συμφωνία με την εταιρεία, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να σχετίζονται με τη Φάση 3 της δοκιμής του εμβολίου με 30.000 εθελοντές.
Η Βρετανία έχει επίσης εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο.
Μάχη για το εμβόλιο Ακόμα, και άλλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί ανάμεσά τους η Pfizer Inc , η Johnson & Johnson και η Sanofi πατάνε γκάζι για την παρασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου που θα προστατεύει τον οργανισμό από την νόσο Covid- 19.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη κάνει συμφωνίες με τις παραπάνω εταιρείες για να τις βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του εμβολίο.
Πολλοί όμως ανησυχούν ότι έτσι οι πλουσιότερες χώρες θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους πολίτες τους πρώτες.
Στις αρχές του Μαϊου, σάλος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Sanofi ότι οι ΗΠΑ θα έπαιρναν πρώτες το εμβόλιο της εταιρείας.
Λίγο αργότερα, αναγκάστηκε να ανασκευάσει.
Η AstraZeneca είναι σε συνομιλίες με κυβερνήσεις και ινστιτούτα σε όλον τον κόσμο για να αυξήσει την προσβασιμότητα και την παραγωγή του εμβολίου.
Μιλάει επίσης με διάφορες οργανώσεις για το δίκαιο διαμοιρασμό του εμβολίου.
Η κατάσταση της παραγωγής των εμβολίων Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου «AZD1222» ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε δείγμα πάνω από χιλίων εθελοντών, ηλι...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































