ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.6°CΣχεδόν αίθριος34% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Φρένο» στον κοροναϊό βάζουν κινέζοι ερευνητές - Το ελπιδοφόρο φάρμακο

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 42



Περισσότερα από εκατό εργαστήρια στον κόσμο ανταγωνίζονται σε μία πρωτοφανή κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κοροναϊό αλλά, στην Κίνα, ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει μία θεραπεία που έχει την δυνατότητα να σταματήσει την επιδημία.

Ενα φάρμακο σε φάση δοκιμών στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (Beida) υποτίθεται ότι δεν επιταχύνει απλώς την θεραπεία των ασθενών, αλλά επιπλέον παρέχει προσωρινή ανοσία απέναντι στην Covid-19.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ο Σινέι Σιέ (Synney Xie) διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Αιχμής στην Γενετική του Beida εξηγεί ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική στα ποντίκια.

Το εργαστήριό του αφαίρεσε αντισώματα από 60 αποθεραπευμένους ασθενείς της Covid-19 και τα χορήγησε σε τρωκτικά.

«Σε διάστημα πέντε ημερών, το ιικό τους φορτίο είχε διαιρεθεί κατά 2.500», διαβεβαιώνει ο κινέζος ερευνητής.

«Αυτό σημαίνει ότι το εν δυνάμει φάρμακο έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα» Μελέτη επί αυτής της έρευνας δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην επιθεώρηση «Cell» και αναφέρεται σε πιθανή θεραπεία για την νόσο, σημειώνοντας ότι επιτρέπει την επιτάχυνση της ίασης.

«Είμαστε ειδικευμένοι στην μέθοδο της αλληλούχισης μεμονωμένου κυττάρου, όχι ανοσολόγοι ούτε ιολόγοι», τονίζει ο καθηγητής Σιέ.

«Οταν διαπιστώσαμε ότι η προσέγγισή μας επιτρέπει την ανεύρεση αντισώματος που εξουδετερώνει τον ιό, ενθουσιαστήκαμε».

Ο κινέζος καθηγητής λέει ότι η θεραπεία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη πριν από το τέλος της χρονιάς, εγκαίρως για την πρόληψη νέου κύματος της επιδημίας τον επόμενο χειμώνα.

«Η προετοιμασία των κλινικών δοκιμών είναι σε εξέλιξη», προσθέτει ο καθηγητής Σιέ εξηγώντας ότι θα γίνουν στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες.

Με την αποκλιμάκωση της επιδημίας στην Κίνα, η χώρα δεν διαθέτει αρκετούς φορείς του ιού για να πραγματοποιήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Στιγμιαία ανοσία Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι αν και περισσότερα των 100 εργαστηρίων παγκοσμίως εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου για την Covid-19, αυτό δεν θα μπορούσε να ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.6 °C · 34%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies