ΚΑΙΡΟΣ · LIVE28.7°CΣχεδόν αίθριος27% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μόσιαλος: Τα πρώτα νέα για το remdesivir είναι καλά

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 89



Την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης στη μάχη εναντίον του κορονοϊού εκφράζει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα η οποία δείχνει τα αποτελέσματα της αγωγής του remdesivir, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι  σε 36 από τους 53 ασθενείς (68%) που έλαβαν θεραπεία remdesivir σε παρηγορητική χρήση, παρατηρήθηκε κλινική βελτίωση.

Αναλυτικά ο Ηλίας Μόσιαλος τονίζει τα εξής: «Τα πρώτα νέα για το remdesivir είναι καλά #Covid-19 Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine σήμερα (10/04/2020) με τίτλο ‘Compassionate Use of Remdesivir for Patients with Severe Covid-19’ περιγράφει τα αποτελέσματα της αγωγή του remdesivir σε βάση παρηγορητικής χρήσης, σε ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση.

(DOI: 10.1056/NEJMoa2007016) Τα πρώτα νέα λοιπόν είναι καλά, αλλά η ακριβής ποσοτικοποίηση της αποτελεσματικότητας του φαρμάκου θα απαιτήσει συνεχιζόμενες τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές θεραπείας με remdesivir.

Λίγα λόγια για τη μελέτη.

Αποτελεί ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη μόλυνση SARS-CoV-2, που είχαν κορεσμό οξυγόνου 94% ή λιγότερο, είτε ανέπνεαν φυσιολογικά είτε παρευρίσκονταν σε μηχανική οξυγόνωση.

Από τους 53 ασθενείς των οποίων τα δεδομένα αναλύθηκαν, 22 ήταν στις ΗΠΑ, 22 στην Ευρώπη ή τον Καναδά και 9 στην Ιαπωνία.

Από αυτούς 30 ασθενείς (57%) έλαβαν μηχανική οξυγόνωση και 4 (8%) έλαβαν εξωσωματική οξυγóνωση μεμβράνης (ΕCMO).

Σε 36 από τους 53 ασθενείς (68%) που έλαβαν θεραπεία remdesivir σε παρηγορητική χρήση, παρατηρήθηκε κλινική βελτίωση.

Στο γράφημα βλέπουμε την σωρευτική συχνότητα κλινικής βελτίωσης ανά ηλικιακή ομάδα από την αρχή της θεραπείας έως την ημέρα 36»....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 28.7 °C · 27%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies