Εκκληση στις ευπαθείς ομάδες – δηλαδή στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν χρόνια νοσήματα όπως είναι οι καρδιοπάθειες και ο σακχαρώδης διαβήτης – απευθύνουν οι ειδικοί στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, καθώς αποτελούν τις ομάδες υψηλού κίνδυνου για σοβαρή νόσηση από τον SARS-CoV-2.
Και καθώς αποτελεί σιγουριά ότι τα κρούσματα στη χώρα μας θα αυξηθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα – δεδομένου ότι ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει την επέλαση του (και) στη Γηραιά Ηπειρο – γίνεται σαφές ότι οι πολίτες που υπάγονται στις ομάδες αυτές οφείλουν να λαμβάνουν έξτρα μέτρα αυτοπροστασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό και καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας σημειώνει ότι εκείνοι που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο «θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες οι οποίες έχουν κρούσματα, σε χώρες οι οποίες έχουν μεγάλη διάδοση στον πληθυσμό και αυτές οι χώρες – όπως βλέπετε – όλο και αυξάνονται.
Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να προστατεύουν περισσότερο την υγεία τους, να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι αυτήν την εποχή».
Το προφίλ του ιού Εν τω μεταξύ, παράλληλα με την άνιση μάχη που δίδει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις για την αναχαίτιση της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19, δίδεται και μία δεύτερη που προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» το προφίλ του νέου κορωνοϊού ώστε μεταξύ άλλων να αποσαφηνιστεί με ποιον τρόπο θέτει σε κίνδυνο τον ανθρώπινο οργανισμό.
Επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει τον μηχανισμό του SARS-CoV-2 (και) ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας – ομότιμος καθηγητής Παθολογίας και διευθυντής της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Μονάδας Ερευνας και Διαβητολογικού Κέντρου ΕΚΠΑ, ΠΓΝΑ «Αττικόν», Γεώργιος Δ.
Δημητριάδης σημειώνει ότι η εξήγηση πιθανόν να είναι στον ήδη εξασθενημένο οργανισμό των χρονίως πασχόντων.
«Σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνια νοσήματα (όπως ο σακχαρώδης διαβήτης – ΣΔ) ενδέχεται να προκληθεί σοβαρότερη λοίμωξη στο κατώτερο αναπνευστικό (βρο...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































