ΑÎΑΚΟΙÎΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕÎΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
Είμαστε στη δυσάÏεστη θÎση για μια ακόμη φοÏά να καταγγείλουμε τα πεÏιστατικά βίας και παÏεμπόδισης της άσκησης του λειτουÏγήματος των συναδÎλφων μας που καλÏπτουν τα γεγονότα στη ΛÎσβο.
ΠαÏά την Îκκλησή μας της 1ης ΜαÏτίου 2020, όσον αφοÏά τον Ï„Ïαυματισμό ξÎνου συναδÎλφου, με την οποία καλοÏσαμε τα αÏμόδια ÏŒÏγανα της Πολιτείας, να διεÏευνήσουν διεξοδικά τα πεÏιστατικά βίας κατά των συναδÎλφων και να αποδοθοÏν ευθÏνες, όχι μόνο δεν διαπιστώσαμε καμιά Ï„Îτοια διάθεση στην Ï€Ïάξη, αλλά αντίθετα εντεταλμÎνα ÏŒÏγανα της πολιτείας, όπως οÏισμÎνοι λιμενικοί και αστυνομικοί, παÏεμποδίζουν, Ï„ÏομοκÏατοÏν και Ï€Ïοπηλακίζουν συστηματικά συναδÎλφους όταν καλÏπτουν γεγονότα που αφοÏοÏν μετανάστες ή Ï€Ïόσφυγες, ακόμα και παντελώς αναίτιες Ï€ÏοσαγωγÎÏ‚ και πολÏωÏες «εξετάσεις» σε αστυνομικά τιμήματα Ï€Ïος παÏεμπόδιση κάλυψης των γεγονότων.
Για μια ακόμη φοÏά επαναλαμβάνουμε πως είναι το λιγότεÏο, παÏάλογο, εν Îτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόÏο» όταν και όποτε δε μας αÏÎσει η είδηση που φÎÏνει, και οι Ï€Ïάξεις αυτÎÏ‚ εκτός από απαÏάδεκτες σε μια ευνομοÏμενη πολιτεία είναι και παÏάνομες και ανήθικες.
ΚαλοÏμε την συντεταγμÎνη πολιτεία και την ΚυβÎÏνηση να παÏÎμβει αποτελεσματικά και να διαφυλάξει το δικαίωμα του ÎµÎ»Î»Î·Î½Î¹ÎºÎ¿Ï Î»Î±Î¿Ï ÏƒÏ„Î·Î½ ενημÎÏωση, αλλά και ταυτόχÏονα την ασφάλεια και την ακεÏαιότητα των συναδÎλφων ως οφείλει.
Αθήνα 7 ΜαÏτίου 2020
Το ΔΣ
Πηγή: greekmme.blogspot.com