ΚΑΙΡΟΣ · LIVE24.2°CΤοπικά νέφη36% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Νέος κοροναϊός : Σε αναμονή των αποφάσεων του ΠΟΥ το υπουργείο Υγείας

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 102



Σε αναμονή τον αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που έρχεται σε συνεδρίαση ξανά σήμερα, είναι το υπουργείο Υγείας, για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV), όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση που είχε το απόγευμα στο υπουργείο με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους για το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την διεθνή κοινότητα, και οι δύο ήταν ψύχραιμοι και παρέπεμψαν στις επιστημονικές απόψεις.

«Τις αποφάσεις και τις οδηγίες τού ΠΟΥ θα ακολουθήσουμε.

Με ψυχραιμία, με σύνεση και με ένα σχέδιο τέτοιο το οποίο έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν και θα εφαρμοστεί και τώρα.

Επειδή ακούω και βλέπω ότι μιλούν πολλοί, καλό είναι γι αυτά τα θέματα να μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες- αυτοί που έχουν την επιστημονική επάρκεια να συμβουλεύσουν τους Έλληνες.

Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες στη χώρα οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά για το θέμα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της συνάντησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Κυριακίδου: «Δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε πανικό και άγχος, αναμένουμε τα αποτελέσματα τής συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κι αν χρειαστεί θα ενημερώσουμε», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος.

Ανέφερε, επίσης, πως ενημέρωσε τον υπουργό για τις επαφές που έχουν γίνει από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα του κοροναϊού.

«Είχα χθες μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Υγείας της Γαλλίας και της Ιταλίας και σήμερα τηλεφώνησα στον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ έρχεται σε συνεδρίαση σήμερα για να λάβει απόφαση αν πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα, και ποια μέτρα.

Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι υπηρεσίες τις ΕΕ είναι σε επαφή με όλα τα κράτη μέλη για να υπάρξει μια σωστή επικοινωνία» κατέληξε η Επίτροπος.

Ο καρκίνος και άλλα ζητήματα υγείας τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης Συζητήσαμε την πολιτική της ΕΕ για το χαρτοφυλάκιο μου, για θέματα που έχουν να κάνουν με στον καρκίνο, την ανάγκη να σημειώσουν αύξηση οι εμβολιασμοί...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη · 24.2 °C · 36%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies