ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.9°CΝεφώσεις76% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Kαι βιβλία φιλικά προς το περιβάλλον

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 80



Πόσο επιβλαβής για το περιβάλλον είναι η παραγωγή ενός βιβλίου; Και πώς μπορούν οι εκδότες να εργάζονται πιο βιώσιμα; Σε περιόδους όπως αυτές δεν μπορεί κανείς να δουλέψει χωρίς έλεγχο κλιματικών επιπτώσεων – ούτε καν στη βιομηχανία βιβλίου.

«Οι εκδότες αρχίζουν να βλέπουν τα ίχνη των καιρών», λέει η Άνκε Όξενφαρτ του εκδοτικού οίκου Oekom από το Μόναχο.

«Υπάρχουν μερικοί πρωτοπόροι που δραστηριοποιούνται ήδη πολύ έντονα – και υπάρχουν και οι άλλοι, που σταματούν να τυλίγουν τα βιβλία σε πλαστικό περιτύλιγμα, πιστεύοντας ότι μόνο με το μέτρο αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος».

«Η αχίλλειος πτέρνα είναι το χαρτί», υπογραμμίζει η Όξενφαρτ, η οποία είναι επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας στον εκδοτικό οίκο.

«Τα δάση εξακολουθούν να καταστρέφονται με τις γνωστές συνέπειες για τη βιοποικιλότητα και το κλίμα», λέει.

Μια καλή προσέγγιση είναι τα διάφορα πιστοποιητικά FSC, τα οποία για παράδειγμα πιστοποιούν ότι το ξύλο προέρχεται από δάση με βιώσιμη διαχείριση.

Αλλά για την παραγωγή βιβλίων που είναι όντως φιλικά προς το περιβάλλον, υπάρχει στην πραγματικότητα μόνο μία λύση: 100% ανακυκλωμένο χαρτί, η παραγωγή του οποίου -μεταξύ άλλων-καταναλώνει σημαντικά λιγότερο νερό.

Πάντως, η τιμή και η διαθεσιμότητα παίζουν και στην περίπτωση αυτή σημαντικό ρόλο.

Ο «Μπλε άγγελος» των βιβλίων Το 2015, ο εκδοτικός οίκος πρότεινε την περιβαλλοντική ετικέτα «Blue Angel» (Μπλε άγγελος) για εκτυπωμένα προϊόντα με χαμηλές εκπομπές και εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Ένας εταίρος αυτής της συνεργασίας, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ήταν η διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το 2018, το ποσοστό ανακυκλωμένου χαρτιού για τον εκδοτικό Oekom ήταν 96%.

Το ποσοστό αυτό δεν μπορούσε να διατηρηθεί το 2019 λόγω των υψηλότερων δαπανών και δυσκολιών στον τομέα της μεταφοράς.

Όπως προκύπτει από την Όξενφαρτ όμως, επισημαίνεται πρόοδος και στις εκτυπώσεις, καθώς πολλοί εκτυπωτές χρησιμοποιούν πλέον...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies