Οι μετακινήσεις με το αεροσκάφος όλο και αυξάνονται. Το διάστημα μεταξύ 2009 και 2014 η επιβατική κίνηση στους αιθέρες αυξήθηκε κατά περίπου 30%. Το συγκεκριμένο διάστημα περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το χρόνο το αεροσκάφος για τις μετακινήσεις τους. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ασία.
Αποτελεί τάση η οποία συνεχίζεται. Στη Γερμανία υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 οι επιβάτες θα αυξηθούν στα 175 εκατομμύρια τον χρόνο. Το 2014 ήταν «μόλις» 105 εκατομμύρια.
Στο αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης τα πράγματα είναι ακόμα σχετικά ήρεμα μια και η περίοδος που οι περισσότεροι φεύγουν για διακοπές δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ο Πιτ και η Κλάουντια ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Οπως λένε, δεν αισθάνονται τύψεις για τις εκπομπές ρύπων που θα προκαλέσουν με την πτήση τους. «Πετάμε μόνο κάθε δυο με τρία χρόνια. Εκτός αυτού, πάμε για ταξίδι του μέλιτος», όπως αναφέρουν.
Σε άλλη αίθουσα ο Σεργκέι αναμένει έναν ξάδερφό του. «Εγώ πετάω 4 με 5 φορές τον χρόνο», λέει ο φοιτητής που ονειρεύεται να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Και το κλίμα; «Ούτως ή άλλως όλα κάνουν κακό στο κλίμα», λέει.
Καθαρή «πράσινη» συνείδηση
Μαθητές στη διαδήλωση για το κλίμα Fridays for Future
Πλέον υπάρχει τρόπος να πληρώσει κανείς για να έχει καθαρή ή «πράσινη» τη συνείδησή του. Οργανώσεις όπως η myclimate ή η atmosfair υπολογίζουν την ποσότητα βλαβερών ουσιών που προκαλεί ένας ταξιδιώτης με το μεταφορικό μέσο της επιλογής του και πόσα χρήματα χρειάζονται για να εξισορροπηθεί η ζημιά που γίνεται στο κλίμα, για παράδειγμα μέσω της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Όπως προκύπτει από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, για να περιοριστεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου θα πρέπει ο κάθε Γερμανός να μην ξεπερνά τον ένα τόνο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο.
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































