ΚΑΙΡΟΣ · LIVE27.3°CΣχεδόν αίθριος39% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι βρετανοί διαβητικοί δεν πρέπει να ανησυχούν για την ινσουλίνη τους συνεπεία του Brexit

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 36


Όποιοι και να είναι οι όροι του Brexit, ο φαρμακευτικός όμιλος Novo Nordisk, Νο 1 παγκοσμίως της ινσουλίνης, τα έχει προβλέψει όλα, ώστε να εξασφαλίσει την πρόσβαση των βρετανών διαβητικών, ανάμεσά τους και της Τερέζα Μέι, στη θεραπεία τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το AFP.

«Κανένας πολίτης που εξαρτάται από τα προϊόντα μας δεν πρέπει να ανησυχεί» δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensenν. «Όσο το Brexit δεν έχει γίνει, μπορούμε να εισάγουμε και να εξάγουμε εμπορεύματα, συνεπώς διατηρούμε τα αποθέματά μας σε ένα υψηλό επίπεδο».

«Πετύχαμε να αυξήσουμε τα αποθέματά μας μέχρι 18 εβδομάδες στη Βρετανία και επίσης διαθέτουμε τη δυνατότητα για αεροπορικές μετακινήσεις φαρμάκων συντηρουμένων σε ψύξη στην περίπτωση που εξαντληθούν τα αποθέματα» τόνισε ο πρόεδρος του Novo Nordisk, ελπίζοντας ότι η περίοδος αμέσως μετά το Brexit θα επιτρέψει να καθοριστούν οι όροι εφοδιασμού.

Πάντως, η αναποφασιστικότητα της βρετανικής πολιτικής τάξης για τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ είναι ανησυχητική.

«Η εμπιστοσύνη απέναντι στο κατεστημένο των μεγάλων θεσμών κλονίζεται» όσο η διαδικασία παρατείνεται, τόνισε. «Είναι ένα πρόβλημα για όλους: για τους δημοκρατικούς θεσμούς πρώτιστα, αλλά και για το εμπορικό περιβάλλον».

Επικεφαλής του Νο 1 παγκοσμίως ομίλου ινσουλίνης από το 2017, ο πρόεδρος του Novo Nordisk «καταλαβαίνει» τους ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν τις δικές τους προμήθειες για το φάρμακο αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.

Η Βρετανία έχει 3,7 εκατομμύρια διαβητικούς, ανάμεσά τους και την Τερέζα Μέι. Οι ασθενείς πάσχουν από μια διαταραχή αφομοίωσης του ζαχάρου από τον οργανισμό. Η ινσουλίνη, μια ορμόνη που φυσιολογικά παράγεται από το πάγκρεας, τους επιτρέπει να φροντίζουν την υγεία τους ρυθμίζοντας τα επίπεδα γλυκαιμίας.

Ο Novo Nordisk παρέχει περισσότερη από τη μισή ινσουλίνη που χρησιμοποιείται στη χώρα, αλλά δεν προτίθεται να αρ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 27.3 °C · 39%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies