ΚΑΙΡΟΣ · LIVE33.2°CΣχεδόν αίθριος33% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Βιετνάμ: «Ποδαρικό» στο 2019 με λογοκρισία στο διαδίκτυο

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 59


«Αυξάνονται και πληθύνονται» οι χώρες που θέτουν εμπόδια στην ελεύθερη λειτουργία του διαδικτύου, τόσο για τους χρήστες όσο και για τις τεχνολογικές εταιρείες, καθώς ορισμένες  κυβερνήσεις θεωρούν ότι  η πολλή ελευθερία… βλάπτει.

Το τελευταίο «κρούσμα» αφορά το Βιετνάμ, το οποίο από την πρώτη μέρα του 2019 έθεσε σε εφαρμογή μια νέα αυστηρή κυβερνο-νομοθεσία, η οποία απαιτεί από τις τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, να αφαιρούν άμεσα -μέσα σε μία μέρα το πολύ- το περιεχόμενο που οι κομμουνιστικές αρχές της χώρας ανακοινώνουν ότι θεωρούν αντίθετο με την πολιτική του κράτους και «τοξικό» για την κοινωνία.

Η νέα νομοθεσία, που είχε ψηφιστεί (με πλειοψηφία 91%) από το βιετναμέζικο κοινοβούλιο μέσα στο 2018 και από φέτος άρχισε πλέον να εφαρμόζεται, έχει ήδη επικριθεί από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που κατηγορούν το Βιετνάμ ότι μιμείται την αντίστοιχη διαδικτυακή πολιτική λογοκρισίας της Κίνας και καταπιέζει την ελευθερία της έκφρασης των πολιτών.

«Με τις σαρωτικές εξουσίες που ο νόμος παραχωρεί στην κυβέρνηση για την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας, δεν απομένει πια ασφαλές μέρος στο Βιετνάμ όπου οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Με βάση τη νέα βιετναμέζικη νομοθεσία, εταιρείες όπως το Facebook και η Google υποχρεώνονται να παραδίδουν αμέσως όποια προσωπικά στοιχεία για τους χρήστες τους ζητηθούν από την κυβέρνηση, ενώ τις υποχρεώνει να ανοίξουν γραφείο αντιπροσωπείας στη χώρα, αν θέλουν να λειτουργούν σε αυτήν. Το πανίσχυρο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας έδωσε 12 μήνες περιθώριο στις τεχνολογικές εταιρείες στη χώρα για να συμμορφωθούν.

To Facebook, σχολιάζοντας το νέο νόμο, ανακοίνωσε ότι θα προστατεύει τα δικαιώματα των χρηστών του για ελεύθερη έκφραση και ότι «θα αφαιρεί το περιεχόμενο που παραβιάζει τις προδιαγραφές του (Facebook), μόλις λαμβάνει γνώση γι...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 33.2 °C · 33%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies