ΚΑΙΡΟΣ · LIVE11.1°CΤοπικά νέφη66% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σε ναυάγιο οδηγείται ο «οικογενειακός γιατρός» πριν καν εφαρμοστεί

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 30


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας αναμένεται σύντομα να βιώσουν από πρώτο χέρι εκατομμύρια ασφαλισμένοι, με την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την «εμβληματική» -όπως την χαρακτηρίζει- μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) φαίνεται να πέφτουν στο κενό εξαιτίας διαφόρων παραγόντων.

Καταρχάς, ο θεσμός χωλαίνει ήδη εν τη γενέσει του, αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι οικογενειακοί γιατροί δεν επαρκούν -είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει ούτε ένας! Το υπουργείο Υγείας, βέβαιο για την «επιτυχία» του εγχειρήματος, επέλεξε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις του ιατρικού κόσμου πως η μεταρρύθμιση θα ναυαγήσει απομακρύνοντας τον περασμένο Αύγουστο τουλάχιστον 1.700 γιατρούς που είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι αποτελεί προμήνυμα όσων πρόκειται να ακολουθήσουν από 1ης Ιανουαρίου. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη εφαρμογή του νέου συστήματος, στα χαρτιά προβλεπόταν να λειτουργούν 120 (από τις 239) Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και η δεξαμενή των οικογενειακών γιατρών να ξεχειλίζει από 4.000 γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους.

Ακόμα, οι δέκα εκατομμύρια ασφαλισμένοι της χώρας θα έπρεπε ήδη να έχουν εγγραφεί στο νέο σύστημα και κάθε ένας από τους οικογενειακούς γιατρούς να έχει ήδη «χρεωθεί» με πληθυσμό ευθύνης (μέχρι 2.250 ενήλικοι οι παθολόγοι και οι γενικοί γιατροί, μέχρι 1.500 παιδιά οι παιδίατροι).

Όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, από την πρώτη ημέρα του 2019 θα έμπαινε σε εφαρμογή και το σύστημα των παραπομπών – δηλαδή ο οικογενειακός ιατρός θα ήταν αυτός που θα έδινε στον ασθενή το πράσινο φως για να επισκεφθεί ειδικό ιατρό ή το «εισιτήριο» για να απευθυνθεί σε μονάδα Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προτεραιότητα πάντα στις δημόσιες δομές.

Πάντως, τα σχέδια του υπουργείου Υγείας έχουν ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies