ΚΑΙΡΟΣ · LIVE12.1°CΤοπικά νέφη47% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Επικίνδυνος ο συνδυασμός στατίνων και φυτικών σκευασμάτων

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 24


Κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου συνεπάγεται η συνδυαστική χρήση στατίνων και βαρφαρίνης με φυτικά σκευάσματα, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of General Practice.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χαρτφορντσάιρ παρατήρησαν ότι οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν στατίνες συχνά κάνουν και χρήση φυτικών σκευασμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού ρώτησαν ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και διαπίστωσαν ότι το ένα τρίτο αυτών άνω των 65 χρόνων εέπαιρναν με συνταγή γιατρού στατίνες και φυτικές θεραπείες.

Εξ αυτών το ένα τρίτο κινδύνευε να εμφανίσει κάποια αλληλεπίδραση, που μπορούσε να συντελέσει σε αυξημένη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα και αιμορραγία.

Οι γυναίκες ήταν δύο φορές πιθανότερο να λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα μαζί με διατροφικά συμπληρώματυα, συγκριτικά με τους άνδρες (43,4% έναντι 22,5%).

Τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα διατροφικά συμπληρώματα ήταν η γλυκοζαμίνη, οι πολυβιταμίνες, η βιταμίνη D και το μουρουνέλαιο. Ενώ σε ότι αφορά τα φυτικά σκευάσματα, τα ευρύτερα χρησιμοποιούμενα ήταν η βαλεριάνα, έλαιο ηράνθεμου και ένα σκεύασμα που είχε εντός λυκίσκο, γεντιανή και λουλούδι του πάθους.

Εκτός από τις γυναίκες, οι ηλικιωμένοι και όσοι έπασχαν από χρόνιες νόσους, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση, αλλά και αυτοί με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και εισόδημα επίσης έτειναν να κάνουν συνδυαστική χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φυτικών σκευασμάτων.
...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies