ΚΑΙΡΟΣ · LIVE12.1°CΤοπικά νέφη50% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι γυναίκες που θηλάζουν αποκτούν περισσότερα παιδιά

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 21


Οι γυναίκες που έχουν θηλάσει το πρώτο τους παιδί για πέντε ή και περισσότερους μήνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν τρία ή περισσότερα παιδιά και λιγότερες να μείνουν στον έναν απόγονο, συγκριτικά με γυναίκες που θηλάζουν λιγότερο ή και καθόλου.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η μελέτη Intensive Parenting: Fertility and Breastfeeding Duration in the United States που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κορνελ της Νέας Υόρκης και το Κολέγιο Χαντερ και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Demography.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια αντιπροσωπευτική βάση δεδομένων της περιόδου 1979-2012 για σχεδόν 3.700 γυναίκες. Υπολόγισαν την γονιμότητά τους για έναν χρόνο προ της πρώτης κύησης για να δουν αν υπήρχε σχέση μεταξύ εκτιμώμενης μελλοντικής γονιμότητας και πραγματικού αποτελέσματος. Επιπροσθέτως αξιολόγησαν τις διαφορές αναφορικά με τον θηλασμό και τη γονιμότητα, βάσει μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης, οικογενειακού εισοδήματος και επαγγέλματος.

Από τη συνδυαστική ανάλυση των δεδομένων προέκυψε τελικά ότι, οι γυναίκες που θήλαζαν λιγότερο είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν λιγότερα παιδιά, ενώ όσοι θήλαζαν περισσότερο ήταν πιθανότερο να γεννήσουν περισσότερα παιδιά από τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Ο μεγαλύτερος χρονικά θηλασμός μας βοηθά να εντοπίσουμε μια ομάδα πολύ μορφωμένων γυναικών που φαίνεται να πετυχαίνουν και να ξεπερνούν τους στόχους τους αναφορικά με την γονιμότητα, κάτι που με τη σειρά σημαίνει ότι η διάρκεια του θηλασμού θα μπορούσε να κρύβει χαρακτηριστικά για την οικογένεια και την αναπαραγωγή αλλά και της συμφωνίας που κάνουν άνδρες και γυναίκες, όταν πρόκειται να αποκτήσουν οικογένεια», σημειώνεται στα συμπεράσματα της μελέτης.
...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies