ΚΑΙΡΟΣ · LIVE10.9°CΣχεδόν αίθριος57% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μέθοδος πρόβλεψης του δεκαετούς κινδύνου εκδήλωσης άνοιας

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 32


Ομάδα Δανών ειδικών παρέχει ένα νέο εργαλείο πρόβλεψης του δεκαετούς κινδύνου εκδήλωσης άνοιας με βάση το φύλο, την ηλικία και μια συχνή μετάλλαξη στο γονίδιο APOE.

Το νέο αυτό προγνωστικό εργαλείο θα συμβάλλει στον έγκαιρο εντοπισμό των ομάδων υψηλού κινδύνου και θα συμβάλλει στον σχεδιασμό έγκαιρων και στοχευμένων παρεμβάσεων.

Η άνοια είναι η κύρια αιτία αναπηρίας στους ηλικιωμένους παγκοσμίως. Η μείωση των παραγόντων κινδύνου ενδεχομένως να είναι μια πρακτική για την καθυστέρηση ή πρόληψη της εκδήλωσής της.

«Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των περιπτώσεων άνοιας θα μπορούσε να προληφθούν. Σύμφωνα με επιτροπή του Lancet, η πρώιμη παρέμβαση για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, του καπνίσματος, του διαβήτη, της παχυσαρκίας, της κατάθλιψης και της απώλειας ακοής θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να προλάβει την εκδήλωση της άνοιας. Αν εντοπίσουμε τα άτομα που υπάγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου νόσησης, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να εισάγουμε εγκαίρως τακτικές μείωσης των παραγόντων κινδύνου», σχολιάζει η Ρουθ Φρικε-Σμιντ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου 
Canadian Medical Association Journal
, η ίδια και οι συνεργάτες μελέτησαν στοιχεία για 104.537 άτομα στην Κοπεγχάγη και τα συσχέτισαν με τις διαγνώσεις άνοιας.

Ο συνδυασμός ηλικίας, φύλου και μιας συχνής μετάλλαξης στο γονίδιο APOE μπορούσε να εντοπίσει άτομα υψηλού κινδύνου, με 7% κίνδυνος για τις γυναίκες και 6% για τους άνδρες ηλικίας άνω των 60 χρόνων, 16% και 12%, αντίστοιχα, για τα άτομα άνω 70% και 24% και 19% αντίστοιχα για όσους ήταν 80 χρόνων και άνω.
...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies