ΚΑΙΡΟΣ · LIVE18.7°CΤοπικά νέφη82% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

Πήρε 10 εκατ. κρατική επιχορήγηση και τώρα ζητάει να μπεί σε πτωχευτική διαδικασία!

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 150

 Î”ευτέρα ÏƒÏ…ζητείται στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης η Î­Ï†ÎµÏƒÎ· της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής (εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη») για την Î­Î½Ï„αξή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Κι αυτό ενώ η εταιρεία πριν λίγους μήνες Ï‡ÏÎ·Î¼Î±Ï„οδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με 10 εκατομμύρια ευρώ!
Αυτό το Ï€ÏÏŒÎ³ÏÎ±Î¼Î¼Î± κρατικής αναδιάρθρωσης και επιδότησης ÎµÎ³ÎºÏÎ¯Î¸Î·ÎºÎµ από την ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Ανάπτυξης (κρατική ενίσχυση SA.33741, 2011/N), με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεπληρώσει τις οφειλές της προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, διεκδίκησε και πήρε Î´Î¬Î½ÎµÎ¹Î¿ ύψους 1,4 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Î Î±Ïâ€™ όλα αυτά, σήμερα εξακολουθεί να χρωστάει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε πρώην και νυν εργαζόμενους, καθώς και 2,5 εκατ. ευρώ σε ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ.
Ταυτόχρονα, συνέστησε από κοινού με το έτερο εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης (“Εκδοτική Βορείου Ελλάδος” της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», Μπακατσέλος, Μπόμπολας, Ψυχάρης) την εταιρεία “Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ”. Μια κίνηση Î¼Î¿Î½Î¿Ï€Ï‰Î»Î¹Î±ÎºÎ¿Ï χαρακτήρα Ï€Î¿Ï… αντιβαίνει σαφέστατα τα περί αθέμιτου ανταγωνισμού και Î´ÎµÎ½ ήταν γνωστή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ï€Î¿Ï… ενέκρινε τη χρηματοδότηση. Τα αντισταθμιστικά μέτρα που παρουσιάστηκαν για την αποτροπή αδικαιολόγητης στρέβλωσης του ανταγωνισμού, αποδείχθηκαν ότι ήταν προσχηματικά.
Τον Οκτώβριο του 2014 προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του Î¬ÏÎ¸ÏÎ¿Ï… 99 πτωχευτικού κώδικα! –Το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα ένταξης στο άρθρο 99(απόφαση 20486/2014) με το επιχείρημα ότι την τελευταία τριετία η επιχείρηση εμφάνισε έντονα προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν σε συνδυασμό και με την κακοδιαχείριση της διοίκησης, αν και επιδοτήθηκε με το υπέρογκο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, όταν άλλες επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν με αποκλειστικά ίδια μέσα”. Στο δικαστήριο φάνηκε ότι οι Ï€Î±ÏÎ¿Ï…σιαζόμενοι ως πιστωτές Ï€Î¿Ï… συμφωνούσαν με την ένταξη στο 99, ήταν μεταξύ άλλων μικρο-ομολογιούχοι (4.000.000 ευρώ) δυο εξωχώριων εταιριών ÏƒÏ…μφερόντων του ίδιου του μεγαλομετόχου Γιάννη Ρήγα, προς τον οποίον επίσης εμφανιζόταν ένα χρέος 400.000 ευρώ. Έχουμε δηλαδή, μία Ï€Î»Î±ÏƒÎ¼Î±Ï„ική συγκατάθεση των… πιστωτών!
Η “Μακεδονία” διά μέσου της δικηγόρου Βίκυ Σουλοπούλου που εκπροσωπεί τον Γιάννη Ρήγα (και στην ουσία διοικεί την εφημερίδα) καταθέτει Î­Ï†ÎµÏƒÎ· Î¶Î·Ï„ώντας εκ νέου να τεθεί υπό την προστασία των άρθρων 99 και 103 του πτωχευτικού κώδικα.Έφεση που εκδικάζεται αύριο 18 Μαϊου 2015.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Μάρτιο του 2015 ανέλαβε διευθυντική θέση στην εφημερίδα “Μακεδονία” ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Î§Î±ÏƒÎ´Î¬Î¹ Καπόν, ο οποίος είναι υπόδικος αφού αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για δάνειο 13 εκατ. ευρώ της  Proton Bank, Ï„ην εποχή που  Î®Ï„αν διοικητικό στέλεχος. Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις 23 Μαρτίου 2015 η “Μακεδονία” προχώρησε σε προειδοποίηση Î±Ï€ÏŒÎ»Ï…σης τεσσάρων δημοσιογράφων επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας (Βασίλης Πάγκαλος, Κώστας Σιαμέλης, Μπάμπης Μπίκας, Κωστής Κεκελιάδης), από τους οποίους οι δύο τελευταίοι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές.


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies