Έναντι 1,38 εκατομμυÏίων ευÏÏŽ πωλήθηκε Îνας κόκκινος τόνος βάÏους 222 κιλών στο Τόκιο, κατά την εναÏκτήÏια ημÎÏα της δημοπÏασίας στην ιχθυαγοÏά του Τσουκίτζι.
Όπως Îκανε γνωστό ο υπεÏθυνος της μεγαλÏτεÏης ιχθυαγοÏάς του κόσμου, το ψάÏι, που αλιεÏθηκε ανοικτά της πόλης Όμα, στη βόÏειο Ιαπωνία, αγοÏάσθηκε για 155,4 εκατ. γιεν από τον ιδιοκτήτη μίας πασίγνωστης αλυσίδας εστιατοÏίων σοÏσι, ξεπεÏνώντας Ï„Ïεις φοÏÎÏ‚ την Ï€ÏοηγοÏμενη ανώτεÏη τιμή πώλησης.
Ο Κιγιόσι ΚιμοÏÏα, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατοÏίων, είχε Ï€ÏοσφÎÏει τη μεγαλÏτεÏη τιμή και στην πεÏσινή δημοπÏασία.
Με βάση την τιμή αγοÏάς του, το κάθε κιλό του τεÏάστιου τόνου στοιχίζει πεÏίπου 6.000 ευÏÏŽ, γεγονός που θα καθοÏίσει την τιμή της κάθε, μικÏής, μεÏίδας σοÏσι στα 260 ευÏÏŽ, όμως η εταιÏεία του δήλωσε πως Ï€Ïοτίθεται να κοστολογήσει την κάθε μεÏίδα 400 γιεν (3,5 ευÏÏŽ).
Ο κόκκινος τόνος, Îνα υπεÏαλιευμÎνο ψάÏι και αποτελεί το πιο ακÏιβό είδος στην αγοÏά του Τσουκίτζι. Οι Ιάπωνες καταναλώνουν πεÏίπου τα Ï„Ïία Ï„ÎταÏτα της παγκόσμιας αλιείας του είδους αυτοÏ.
Zougla.gr