Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
25.9 °C 42%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Παράδοξα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Αλεξιπτωτιστής θέλει να σπάσει το φράγμα του ήχου!
Ημερομηνία: 8/2/2012, 03:06 - Εμφανίσεις: 212

Αλεξιπτωτιστής θέλει να σπάσει το φράγμα του ήχου! : Ο διάσημος αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ έβαλε στο μάτι ακόμα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ: Σε ένα επικίνδυνο εγχείρημα με χορηγό τη Red Bull, o «Ατρόμητος Φέλιξ» θα

Ο διάσημος αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ έβαλε στο μάτι ακόμα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ: Σε ένα επικίνδυνο εγχείρημα με χορηγό τη Red Bull, o «Ατρόμητος Φέλιξ» θα πηδήσει από αερόστατο στο ύψος ρεκόρ των 36,6 χιλιομέτρων και θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση.

Όπως έκανε γνωστό η ομάδα του 42χρονου αυστριακού πιλότου, το άλμα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού.

Στα δέκα ολόκληρα λεπτά που πρόκειται να κρατήσει η πτώση, ο Μπάουμγκαρτνερ θέλει να σπάσει τέσσερα ρεκόρ: ρεκόρ ύψους για επανδρωμένη πτήση με αερόστατο, ρεκόρ ύψους για ελεύθερη πτώση, ρεκόρ απόστασης στη διάρκεια ελεύθερης καθόδου και ρεκόρ ταχύτητας για ελεύθερη πτώση.

Ο Μπάουμγκαρτνερ θα πετάξει στη στρατόσφαιρα ως ο μοναδικός επιβάτης ενός τροποποιημένου μετεωρολογικού αερόστατου, το οποίο θα γεμίσει με αέριο ήλιο και θα υπερβεί τελικά σε διάμετρο τα 100 μέτρα.

Φορώντας μια στολή παρόμοια με τις στολές των αστροναυτών, η οποία θα του προσφέρει οξυγόνο και θα εμποδίσει το αίμα του να βράσει σε συνθήκες χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, ο αλεξιπτωτιστής εκτιμάται ότι θα φτάσει την ταχύτητα του ήχου μόλις 35 δευτερόλεπτα μετά το άλμα.

Στο ύψος αυτό, η ταχύτητα του ήχου είναι 1.110 χιλιόμετρα την ώρα. Στο επίπεδο της θάλασσας, όπου ο αέρας είναι πιο πυκνός και πιο θερμός, ο ήχος ταξιδεύει ταχύτερα, στα 1.236 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Μπάουμγκαρτνερ θα σπάσει επίσημα το φράγμα του ήχου, μέχρι την ταχύτητα των Mach 1,2, καθώς θα κινείται ταχύτερα από τα ηχητικά κύματα που θα παράγει ο ίδιος. Μάλιστα το θερμαινόμενο κράνος που θα φορά έχει κατασκευαστεί ώστε να τον προστατεύσει από τον ισχυρό κρότο που θα ζήσει όταν φτάνει την ταχύτητα του ήχου.

Το ρεκόρ ύψους για άλμα σε ελεύθερη πτώση κατέχει εδώ και πάνω από μισό αιώνα ο Αμερικανός Τζόσεφ Κίτινγκερ, σήμερα σμήναρχος εν αποστρατεία, ο οποίος το 1960 έκανε άλμα από αερόστατο σε ύψος 31.330 μέτρων φορώντας στολή παρόμοια με αυτές των αστροναυτών (ένθετη αριστερά).

Το κατόρθωμά του θεωρείται μάλιστα πως ήταν το πρώτο βήμα για την πρώτη αμερικανική επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα.

Η απόπειρα του Μπάουμγκαρτνερ να ξεπεράσει τον Κίτινγκερ προγραμματιζόταν αρχικά για το 2010, καθυστέρησε όμως λόγω νομικών προβλημάτων

Γνωστός και ως «Ατρόμητος Φέλιξ», ή «Θεός των ουρανών», ο Μπάουμγκαρτνερ έχει στο ενεργητικό του πτώσεις με αλεξίπτωτο από πανύψηλους ουρανοξύστες, όπως οι Πύργοι Petronas στη Μαλαισία και το Taipei 101 στην Ταϊβάν.

Το 2003 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τη Μάγχη πετώντας με φτερά από ανθρακόνημα.

ΤΑ ΝΕΑ
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Παράδοξα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Παράδοξα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
25.9 °C 42%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies