Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
12.5 °C 36%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Επενδύσεις στρατηγικής σημασίας στην Τρίπολη με ισχυρό εθνικό και ευρωπαϊκό αποτύπωμα
Ημερομηνία: Σήμερα 26/6/2026, 00:48 - Εμφανίσεις: 8



Τις στρατηγικές επενδύσεις των εταιρειών DEMO ΑΒΕΕ και Win Medica του Ομίλου ELPEN και FARAN στην Τρίπολη επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Στις επισκέψεις παρέστη, επίσης, ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Οι δύο εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ξεναγήθηκαν στις παραγωγικές εγκαταστάσεις των εταιρειών και έλαβαν ενημέρωση αναλυτικά για την πρόοδο των επενδυτικών έργων, τις τεχνολογικές υποδομές και τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης των μονάδων στην Τρίπολη.

Οι επενδύσεις που υλοποιούνται αποτελούν έργα στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση της παραγωγικής αυτονομίας της χώρας, τη διασφάλιση της επάρκειας του φαρμακευτικού εφοδιασμού και την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα φαρμακευτικής παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας.   Η ανάπτυξη σύγχρονων παραγωγικών μονάδων και ερευνητικών υποδομών ενδυναμώνει την εγχώρια παραγωγική βάση σε κρίσιμα φαρμακευτικά προϊόντα, περιορίζει την εξάρτηση από εισαγωγές, μειώνοντας τις ελλείψεις και θωρακίζει το εθνικό σύστημα υγείας έναντι διεθνών διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ειδικότερα, οι επενδύσεις στην Τρίπολη των εταιρειών DEMO, Win Medica και FARAN, συνολικού ύψους άνω των 400 εκ.

ευρώ, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση της χώρας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας.  Με αυτές τις επενδύσεις, εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα θα μπορούσε να καλυφθεί πάνω από το 30% των αναγκών των Ευρωπαίων πολιτών στις συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, αναδείχθηκαν κρίσιμες πτυχές των επενδύσεων, όπως η ανάπτυξη παραγωγής δραστικών πρώτων υ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
12.5 °C 36%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies