Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
7 °C 51%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κομισιόν: «Πλαστές» 1 στις 3 εκπτώσεις την Black Friday και τη Cyber Monday
Ημερομηνία: Σήμερα 26/3/2026, 16:36 - Εμφανίσεις: 7



Παραπλανητικά ποσοστά εκπτώσεων, τεχνικές πιεστικής πώλησης και «πονηρές» προσθήκες στα καλάθια των καταναλωτών στις διαδικτυακές εκπτώσεις στη διάρκεια της Black Friday και της Cyber Monday, αποκάλυψε η έρευνα των εθνικών αρχών των χωρών της ΕΕ καθώς και της Ισλανδίας και της Νορβηγίας.

Οι «επιθεωρήσεις» συντονίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγονται ταυτόχρονα από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου.

Σκοπός της συγκεκριμένης επιθεώρησης ήταν να αξιολογηθεί κατά πόσον οι πρακτικές εκπτώσεων και τιμολόγησης στη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων εκπτώσεων, όπως η Black Friday και η Cyber Monday, ήταν σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Οι αρχές προστασίας των καταναλωτών έλεγξαν 314 διαδικτυακούς εμπόρους και διαπίστωσαν ότι το 30% αναφερόταν εσφαλμένα στις εκπτώσεις στη διάρκεια των εν λόγω εκπτώσεων, παραβιάζοντας την οδηγία για την ένδειξη των τιμών, σύμφωνα με την οποία, όταν μια επιχείρηση γνωστοποιεί μια έκπτωση, η τιμή αναφοράς πρέπει να είναι η χαμηλότερη τιμή που εφαρμόστηκε κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.

Τα ευρήματα Οι αρχές αξιολόγησαν επίσης άλλες τακτικές πώλησης που ενδέχεται να επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς των καταναλωτών.

Από τους εμπόρους που ελέγχθηκαν: Το 36% προσπάθησε να προσθέσει προαιρετικά προϊόντα στα καλάθια των καταναλωτών.

Από αυτούς, τέσσερις στους δέκα το έκαναν χωρίς να ζητήσουν ρητά τη συγκατάθεσή τους·document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); • Το 34% παρουσίαζε συγκρίσεις τιμών και 6 στους 10 από αυτούς δεν εξηγούσαν με σαφήνεια τη βάση αναφοράς για τη σύγκριση τιμών.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); • Το 18% χρησιμοποίησε τεχνικές πιεστικής πώλησης, όπως ο ισχυρισμός ότι ένα προϊόν εξαντλείται ή η χρήση χρονομέτρων αντίστροφης μέτρησης.

Η Επιτροπή Προστασίας των Καταναλωτών (CP...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
7 °C 51%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies