Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4 °C 61%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ευλογιά προβάτων: Το αίτημα της Θεσσαλίας για την διαχείριση της κρίσης στην κτηνοτροφία
Ημερομηνία: Σήμερα 20/3/2026, 12:48 - Εμφανίσεις: 10



Την ένταξη των Περιφερειών της χώρας στο άρθρο 5 του Ν.

5251/2025, το οποίο αφορά έκτακτες διαδικασίες σύναψης συμβάσεων για την ευλογιά προβάτων ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με σκοπό να διασφαλιστεί η άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της επιζωοτίας και η απλούστευση των αναγκαίων διαδικασιών.

«Η κτηνοτροφία της χώρας ταλανίζεται τα τελευταία 2 έτη από τις επιζωοτίες της πανώλης αρχικά, της ευλογιάς στη συνέχεια και του αφθώδους πυρετού τώρα», επισημαίνεται την επιστολή, με την οποία η περιφέρεια αναφέρεται σε καίρια προβλήματα που προέκυψαν από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση στο πεδίο, της επιζωοτίας της ευλογιάς, αλλά και «να προετοιμαστούμε για την απευκταία περίπτωση της εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού και στην ηπειρωτική χώρα».

Απλούστευση όλων των οικονομικής φύσης διαδικασιών που άπτονται στην αντιμετώπιση των εξωτικών νοσημάτων των παραγωγικών ζώων Όπως αναφέρεται, η όλη διαχείριση των θετικών εκτροφών, όπως προβλέπεται από τη σχετική εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, απαιτεί την εξασφάλιση και ταυτόχρονη δράση σκαπτικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου, συνεργείων εκδοροσφαγέων και διενέργεια απολυμάνσεων.

Ταυτόχρονα όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θανάτωσης και υγειονομικής ταφής ή μεταφοράς σε εγκαταστάσεις διαχείρισης των νεκρών ζώων, απαιτείται να φέρουν μέσα ατομικής προστασίας με σκοπό να αποτραπεί η μηχανική μετάδοση ή/και διασπορά της νόσου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Χρονοβόρες διαδικασίες Για να εξασφαλιστούν όλα τα παραπάνω, επισημαίνεται, για την διαχείριση των θετικών εστιών και την πρόληψη μετάδοσης και εξάπλωσης των εξωτικών νοσημάτων, απαιτούνται πολύπλοκες, μακροχρόνιες και ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αντίστοιχων οικονομικών υπηρεσιών λόγω σχετικής τους νομοθεσίας.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι λοιπές περιφέρειες, όπως διαφαίνεται από την καθημερινή ανταλλαγή από...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4 °C 61%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies