Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη της συνοδηγού του ΙΧ που σκότωσε την Έμμα - Οργισμένη η μητέρα της αδικοχαμένης Ημερομηνία:
7/1/2026, 16:04 - Εμφανίσεις: 11
Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2026 η δίκη της συνοδηγού του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Εμμανουέλα Καρυωτάκη στην οδό Εγνατία, στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2022.
Η 23χρονη συνοδηγός, που είχε απαλλαγεί βάσει βουλεύματος από την κατηγορία της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και σε εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος, παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της υπόθαλψης, μετά από μήνυση των γονιών της άτυχης κοπέλας.
Όπως προκύπτει από το voria.gr, η ίδια δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε καθώς εκκρεμεί τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου αστικής φύσης.
Η μητέρα της φοιτήτριας αντέδρασε έντονα, ενώ μάλιστα υπήρξε και λογομαχία μεταξύ της ίδιας και της προέδρου μέσα στην αίθουσα. Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν και κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο, ζητώντας τη δικαίωση της κόρης της.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Να ξεκινάει η υπόθεση και απλά η πρόεδρος να μην θέλει να δικάσει» «Δεν έχω λόγια για να πω τι νιώθω αυτή τη στιγμή.
Είναι τραγικό αυτό που έγινε.
Να ξεκινάει η υπόθεση και απλά η πρόεδρος να μην θέλει να δικάσει.
Μας έδιωξε χωρίς λόγο, χωρίς να ζητήσει αναβολή καμία από τις δύο πλευρές.
Αυτή είναι δικαιοσύνη;», δήλωσε η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας.
«Δεν θα δικαστεί ποτέ αυτό το δικαστήριο.
Δεν το βλέπω να δικάζεται.
Έχουν περάσει τρία χρόνια.
Μας κοροϊδεύουν και ερχόμαστε από την άλλη άκρη της Ελλάδας.
Η συνοδηγός θα έπρεπε να κατηγορείται για πολλές ποινικές πράξεις και τελικά δεν κατηγορείται για τίποτα.
Αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει μια σχολή βρεφονηπιοκόμων και θέλει να ασχολείται με παιδάκια.
Γιατί το αυτό το δικαίωμα της δίνει το κράτος με την ατιμωρησία.
Ένα κράτος που δεν προστάτεψε το παιδί μου.
Ο οδηγός που σκότωσε την Εμμανουέλα ήταν παράνομα στη χώρα για 13 χρόνια, είχε πιαστεί για πόσα αδικήματα και κυκλοφορούσε ελεύθερος.