Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
17.1 °C 68%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ακρίβεια: Το εκρηκτικό «πάντρεμα» των χαμηλών μισθών και οι αυξήσεις τιμών
Ημερομηνία: Σήμερα 18/11/2025, 19:16 - Εμφανίσεις: 9



Εδώ και χρόνια η Ελλάδα ζει μια παρατεταμένη ιδιότυπη οικονομική ομηρία όπου οι αριθμοί των στατιστικών συγκρούονται βίαια με την ψυχρή αλήθεια της καθημερινότητας.

Αποτελεί ένα εκρηκτικό, κοινωνικά επικίνδυνο «πάντρεμα» χαμηλών μισθών και ανεξέλεγκτων αυξήσεων τιμών που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή.

Η ακρίβεια καλπάζει, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «γονατίζουν» και η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιστρέψει την κατάσταση για να ξεκολλήσει η… δημοσκοπική της βελόνα.

Ενώ οι στατιστικές θα μπορούσε να δείχνουν οικονομική ανάπτυξη (αύξηση ΑΕΠ), η πραγματική ευημερία των πολιτών υποχωρεί Η εξίσωση όμως δεν βγαίνει.

Ο πρωθυπουργός, στην τοποθέτηση του στη Βουλή, εστίασε στην καταπολέμηση της ακρίβειας μέσω μόνιμων, διαρθρωτικών μέτρων, αύξησης των εισοδημάτων.

Παρουσίασε μάλιστα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία όπως τη σωρευτική μεταβολή του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή, τον πληθωρισμό τροφίμων, στοιχεία για τις τιμές του ρεύματος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως «βαφτίζει το κρέας ψάρι».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η ακρίβεια είναι το αποτέλεσμα των συσσωρευτικών πληθωριστικών πιέσεων με την πάροδο του χρόνου, σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο εισοδημάτων μιας χώρας Οι δείκτες της… κυβέρνησης Είπε ακόμα πως ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί 38%, «συγκεκριμένα από τα 650 ευρώ έχει πάει στα 880 ευρώ και θα φτάσει σίγουρα τα 950 ευρώ το 2027».

Το ίδιο ισχύει και για τη μέση αμοιβή στον ιδιωτικό τομέα που όπως δήλωσε «έχει αυξηθεί 28%, όταν ο πληθωρισμός αυξήθηκε 20%.

Άρα, πάλι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, κατά μέσο όρο, έχουν αυξηθεί περισσότερο από τον πληθωρισμό».

Μίλησε για τους συνταξιούχος που «είδαν τις πρώτες αυξήσεις τους επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με τις μέσες αυξήσεις να είναι 14%», χαμηλότερες από τον πληθωρισμό αλλά κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αυτό είναι και απότοκο μιας προβληματικής κατάστασης την οποία εμείς κληρονομήσαμε».

Κατέληξε με τον δείκτη του κατά κε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
17.1 °C 68%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies