Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
18.4 °C 82%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

600 λεωφορεία για 2.000 σχολικά δρομολόγια: Ο τουρισμός που εκτοπίζει την εκπαίδευση και οι τακτικές των πρακτόρων
Ημερομηνία: Σήμερα 26/9/2025, 06:28 - Εμφανίσεις: 8



Η χειρότερη χρονιά φαίνεται πως είναι η φετινή όσον αφορά το πρόβλημα των μαθητών που μένουν για μέρες ακάλυπτοι από τα σχολικά δρομολόγια τα οποία εξυπηρετούν τα καλλιτεχνικά, μουσικά, ειδικά, πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Τα εν λόγω σχολεία είναι υπερτοπικά (συγκεντρώνουν δηλαδή μαθητές από πολλές διαφορετικές περιοχές).

Αρμόδιος φορέας για τη μεταφορά των μαθητών είναι η Περιφέρεια Αττικής, ενώ στην εξίσωση εμπλέκεται το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο χρηματοδοτεί τις μετακινήσεις αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του οποίου περνά ο προγραμματισμός των σχολείων και οι αριθμοί των μαθητών που έχουν ανάγκη μετακίνησης από και προς το σχολείο τους.

Κάθε τρία χρόνια, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχουν ιδιώτες- τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι διαχειρίζονται πούλμαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, στις 14 Σεπτεμβρίου, καταγράφονταν περισσότερα από 100 «άγονα» δρομολόγια στην Ανατολική Αττική, 13 στην Δυτική Αττική, 7 στα Μουσικά Σχολεία Αλίμου/ Παλλήνης/ Ιλίου, 2 στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου, 2 στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας, 3 στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα κ.ο.κ.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία η κατάσταση ελάχιστα έχει βελτιωθεί έκτοτε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οπως αναφερόταν στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας: «Εκατοντάδες μαθητές και οι οικογένειές τους από τη Λαυρεωτική, τον Σαρωνικό, το Μαρκόπουλο, το Κορωπί, τον Μαραθώνα και αλλού, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην πρόσβασή τους στη σχολική ζωή και διαδικασία».

Η ρίζα του προβλήματος, σύμφωνα με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έγκειται στο ότι η Πολιτεία αρνείται να δημιουργήσει έναν «Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Μεταφοράς Μαθητών», εξοπλισμένο με τον απαραίτητο στόλο οχημάτων και προσωπικού.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); O πράκτορας που «κρέμασε» δύο σχολεία Η χαοτική κατάσταση που δημιουργήθηκε φέτος με τους διαγωνισμούς, τις αναθέσεις και τα άγονα σχολικά δ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
18.4 °C 82%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies