Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
22.9 °C 53%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ξέθαψαν το τσεκούρι του πολέμου για τους δασμούς Τραμπ στην Ελβετία
Ημερομηνία: 3/8/2025, 21:36 - Εμφανίσεις: 8



Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται στην Ελβετία η αιφνιδιαστική απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς 39% στα ελβετικά προϊόντα, ανήμερα της εθνικής εορτής της χώρας.

Η πρόεδρος της Ελβετίας, Καρίν Κέλερ-Σούτερ, είναι στο επίκεντρο της κριτικής για καταστροφικούς χειρισμούς στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Τραμπ, ενώ άλλοι στρέφουν τα βέλη τους στην ισχυρή φαρμακοβιομηχανία της χώρας, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

«Τα μαχαίρια έχουν βγει», δήλωσε πρώην Ελβετός διπλωμάτης, αποτυπώνοντας την ένταση που επικρατεί.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Κέλερ-Σούτερ είχε μια «καταστροφική», σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνομιλία των 30 λεπτών επισφράγισε αρνητικά διαπραγματεύσεις τριών και πλέον μηνών, κατά τις οποίες Ελβετοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι παρευρίσκονταν κοντά σε μια συμφωνία αντίστοιχη με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή με δασμολογικό συντελεστή 10%.

Αντ’ αυτού, ο Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου, την επιβολή δασμών 39%, από τους υψηλότερους παγκοσμίως.

Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης άσκησαν δριμεία κριτική στην Κέλερ-Σούτερ, με την εφημερίδα SonntagsZeitung να χαρακτηρίζει τις αποτυχημένες συνομιλίες ως το «μεγαλύτερο φιάσκο» της και την ταμπλόιντ Blick να φτάνει στο σημείο να γράψει ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα της Ελβετίας από το 1515, όταν έχασε τη μάχη εναντίον των Γάλλων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Αιφνιδιασμός στην Ελβετία Οι Ελβετοί αξιωματούχοι αιφνιδιάστηκαν, καθώς είχαν την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες τους με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Τζέιμισον Γκριρ, και τον υπουργό Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, πήγαιναν καλά και ότι είχε επιτευχθεί μια προσωρινή συμφωνία.

Τον Απρίλιο, η Ελβετία είχε εκφράσει την αισιοδοξία της για την εξασφάλιση μιας ταχείας εμπορικής συμφωνίας, δεσμευόμενη για επενδύσεις σχεδόν 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Η Κέλερ-Σούτερ, η οποία φέτος εκτελεί χρέη προέδρου στο πλαίσιο του εναλλασ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
22.9 °C 53%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies