Έκρυψε σε εξώφυλλα παιδικών βιβλίων 2,7 κιλά κοκαΐνης - Συνελήφθη 35χρονος στο «Ελ. Βενιζέλος» Ημερομηνία:
Σήμερα 19/7/2025, 17:04 - Εμφανίσεις: 11
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου (19/7) έναν 35χρονο αλλοδαπό, μέλος διεθνικής εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή κοκαΐνης στην Ελλάδα, μέσω της αεροπορικής οδού.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο ελέγχων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μέσω αεροπορικών οδών, κατόπιν αστυνομικών ενεργειών και δημιουργία προφίλ («profiling»), εντοπίσθηκε ο 35χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.
Έφτιαξε ειδική θήκη στα παιδικά βιβλία για να κρύψει την κοκαΐνη Πιο αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος, προερχόμενος από χώρα του εξωτερικού, εντοπίστηκε να εισάγει στην ελληνική επικράτεια, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, πάνω από 2,7 κιλά κοκαΐνης, την οποία είχε επιμελώς αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός των εξωφύλλων δύο παιδικών βιβλίων, τα οποία είχε τοποθετήσει μέσα στη χειραποσκευή του.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σε σύνολο, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: – 4 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 2.761 γραμμάριων, – συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δύο βιβλία.
Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή....