Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
30.6 °C 35%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ελεγκτικό συνέδριο: Κενά, ελλείψεις και καθυστερήσεις στους μηχανισμούς επίβλεψης παραχώρησης αιγιαλού
Ημερομηνία: Σήμερα 17/7/2025, 12:40 - Εμφανίσεις: 11



Kενά, ελλείψεις και καθυστερήσεις στους μηχανισμούς επίβλεψης στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας βρήκε το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση την έκθεση που δημοσιεύθηκε.

«Εντοπίστηκαν ελλείψεις και καθυστερήσεις στην επιβολή των προστίμων και των διοικητικών μέτρων. Το πόρισμα της αυτοψίας δεν συντάσσεται αμέσως παρά την αντίθετη πρόβλεψη του νόμου. Δεν διενεργούνται επανέλεγχοι. Οι καθυστερήσεις επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην έκθεση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που αναγνωρίζει ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι καταγγελίες μετά τη λειτουργία της πλατφόρμας «my coast,’.

Αναλυτικότερα στην Έκθεση αποτυπώνονται τα αποτελέσματα του ελέγχου, που διεξήγαγε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να διαπιστωθεί αν λειτουργούν αποτελεσματικά οι μηχανισμοί ελέγχου, που εφαρμόζουν οι Κτηματικές Υπηρεσίες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με την τήρηση των υποχρεώσεων, που αναλαμβάνουν ιδιώτες, κατόπιν χορήγησης άδειας απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο έλεγχος εκτάθηκε σε 19 δήμους και στις αντίστοιχες (14) Κτηματικές Υπηρεσίες, και αφορούσε τα έτη 2023 και 2024 (μέχρι 31 Οκτωβρίου 2024).

Οι προκλήσεις αναφορικά με την προστασία του κοινόχρηστου χαρακτήρα του αιγιαλού και της παραλίας εντείνονται τα τελευταία χρόνια ενόψει και της συνεχώς αυξανόμενης τουριστικής κίνησης.

Δόθηκε έμφαση στον εντοπισμό ζητημάτων, που ανακύπτουν έπειτα από την πρόσφατη αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου, που επήλθε με τον ν.

5092/2024.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Τα πορίσματα του ελέγχου είναι τα ακόλουθα: Ι.

Το υπό κατάρτιση Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης δεν είναι πλήρως ενημερωμένο με συμβάσεις, που συνάπτουν άλλοι, πλην των Κτηματικών Υπηρεσιών, φορείς, όπως οι Δήμοι και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., καθώς και με τις αυτοψίες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Δεν είν...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
30.6 °C 35%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies